Italų tenoras kviečia į muzikinę kelionę laiku ir per planetą

Gruodžio 14 d. Vilniaus rotušėje rengiamas koncertas „Keliaujant per pasaulį“. Klausytojus į muzikinę kelionę laiku ir per visą mūsų planetą – nuo Amerikos, per Europą iki Rusijos ir Kinijos – pakvies koncerto meno vadovas italų tenoras Donato Ravini.

 D.Ravini.
 D.Ravini.
 A.Širvinskaitė-Ruškienė.
 A.Širvinskaitė-Ruškienė.
 Choras „Ąžuoliukas“ ir V.Miškinis.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Choras „Ąžuoliukas“ ir V.Miškinis.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Choras „Ąžuoliukas“.<br>K.Polubinskos nuotr.
 Choras „Ąžuoliukas“.<br>K.Polubinskos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-12-13 14:17

Programoje skambės J.Širvinsko, J.Kerno, N.Rotos, I.Albenizo, A.Lara, C. Debussy, S. Rachmaninovo, G.Verdi kūriniai. Tarp jų publika išgirs specialiai italų tenorui Andrea Bocelli ir jo scenos partnerei Sarai Brightman sukurtą „Canto della terra“ (Žemės daina) ir lietuvių kompozitoriaus Juozo Širvinsko „Debesų dainą“ iš miuziklo „Kelionė į Atata“.

Koncerte pasorodys D.Ravini, sopranas Aistė Širvinskaitė-Ruškienė, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, koncertmeisterė Rūta Blaškytė.

Vytauto Miškinio vadovaujamas „Ąžuoliuko“ choras koncerte pritars „Žemės dainą“ atliksiantiems operos solistams ir taip pat atliks artėjančioms Šv.Kalėdoms skirtą kūrinį.

D.Ravini klasikinio dainavimo mokėsi pas garsų Italijos baritoną Lino Puglisi. Jau daugiau kaip 15 metų jis pasirodo kaip solistas teatruose, nacionaliniuose ir tarptautiniuose festivaliuose, koncertuose ir spektakliuose, reiškiasi kaip renginių meno vadovas.

Artistas yra „bel canto“ mokyklos atstovas, klasikinės italų ir ispaniškos muzikos interpretuotojas. Jo repertuare – G.Verdi, G.Puccini, G.Donizetti, G.Rossini, V.Bellini, G.Bizet, J.Massenet, F.Leharo ir kitų kompozitorių veikalai.

Aistė Širvinskaitė dainavimo studijas baigė prof. I.Milkevičiūtės dainavimo klasėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre solistė atliko vaidmenis B. Dvariono operoje „Dalia“, P. Čaikovskio „Eugenijuje Onegine“, G.Verdi „Aidoje“, R. Wagnerio „Valkirijoje“.

A. Širvinskaitės repertuare yra ir stambios formos vokalinių instrumentinių veikalų: J.S. Bacho „Magnificat“, G.F. Händelio „Dixit Dominus“, „Acis ir Galatėja“, W.A.Mozarto „Karūnavimo mišios“, C. Saint-Saenso „Kalėdų oratorija“ ir kt. Kasmet solistė kartu su kolegėmis pianiste R.Blaškyte ir smuikininke Migle Dikšaitiene, susibūrusios į ansamblį „RAMuzika“, pasirodo Nacionalinėje filharmonijoje.

R.Blaškytė yra Kauno valstybinio muzikinio teatro koncertmeisterė, kaip solistė ir atlikėja dalyvauja įvairiuose festivaliuose. Su menininkais K.Alčausku, V.Kochanskyte, D.Jankauskaite, T.Ladiga, M.Lukošiūte, D.Michelevičiūte, R.Preikšaite, P.Venslovu ji atliko įvairiuose Lietuvos miestuose programas, skirtas E. Griegui, H.Berliozui, Cz.Miloszui, S.Ladigienei ir kt. Su D. Ravini ji koncertuoja Lietuvoje nuo 2016 m.

Bilietus galima įsigyti prieš koncertą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.