„Chordos“ šventes kviečia pasitikti su šiuolaikine muzika iš viso pasaulio

Šventiniu laikotarpiu styginių kvartetas „Chordos“ pristatys ypatingą programą „Koreliacijos“. Tai kolektyvo refleksija į šiandieninį pasaulį, kuriame intensyviai susiduria skirtingos žmonių veiklos, mąstymo kryptys, požiūriai, informacijos srautai.

 Kvartetas „Chordos“.<br>„Chordos“ archyvo nuotr.
 Kvartetas „Chordos“.<br>„Chordos“ archyvo nuotr.
 Kvartetas „Chordos“.<br>„Chordos“ archyvo nuotr.
 Kvartetas „Chordos“.<br>„Chordos“ archyvo nuotr.
 Kvartetas „Chordos“.<br> T.Tereko nuotr.
 Kvartetas „Chordos“.<br> T.Tereko nuotr.
 R.Bliškevičius.
 R.Bliškevičius.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 9:51 AM

Iš pirmo įspūdžio – tai chaosas, kuriame galime prarasti save. Tačiau tik nuo mūsų pačių priklauso, ar jį sujungsime į mums prasmingą visumos ryšį. Ar pamatysime koreliacijas ir sukursime savo darną?

Kitais metais jau 25 metų jubiliejų švęsiantis styginių kvartetas per visą savo gyvavimo laikotarpį išlaikė ir tęsia savo pagrindinę misiją – mūsų šalies publikai pristatyti naujausius ir jau klasika tapusius lietuvių kūrinius, kartu supažindinti su įvairiausiomis XX–XXI a. šiuolaikinės muzikos tendencijomis.

Programą „Koreliacijos“ sudaro lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai. Joje koreliuoja šiuolaikinės muzikos estetika ir kitų stilių, skirtingų kultūrų įtakos bei kūrėjų kartos. Kaip kinta prasmės ir ryšiai, taip ir ši programa keičiasi, kiekvieno iš koncertų klausytojams siūlysianti atrasti vis naujas koreliacijas.

Kaip apie programą pasakojo vienas iš „Chordos“ įkūrėjų altistas Robertas Bliškevičius, dėl pandemijos vis dar jaučiamės suvaržyti, apriboti, dar ne itin daug turėjome progos pakeliauti, todėl pasižvalgyti po pasaulį kviečiame kitaip.

„Siūlome muzikinę kelionę po įvairius kraštus – nuo JAV iki Egipto, žinoma užsukant ir į pačią Lietuvą. Su klausytojais norime pasidalinti išties įdomia šiuolaikine muzika, prisodrinta skirtingų šalių kompozitorių kultūrinių kodų. Neabejojame, kad koncertai praturtins ir švenčių laukimą, ir patį metų pabaigos laikotarpį“, – teigė R. Bliškevičius.

Koncertuose klausytojai išgirs tokių jau legenda tapusių kompozitorių kaip Michaelas Nymanas ir Arvo Pärtas muziką. Taip pat amerikiečio Keno Benshoofo, serbų kompozitorės Alexandros Vrebalovos, egiptiečio Islamo Chipsy, maestro Teisučio Makačino ir kitų kūrinius.

„Chordos“ koncertinę programą 2021 metais finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Kolektyvo partneriai – viešoji įstaiga „Meno genas“ ir Lietuvos kompozitorių sąjunga. Koncertą Šilutėje dovanoja ir Šilutės Hugo Šojaus muziejus. Bilietus į Vilniuje vyksiantį koncertą platina Bilietai.lt.

Gruodžio 26 d. 18 val. nemokamas „Chordos“ koncertas įvyks Šilutės Hugo Šojaus muziejuje. Metų pabaigos muzikinė kelionė – gruodžio 29 d. 19 val. Kompozitorių namuose, Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.