Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro muzikantai taps solistais

Sausio mėnesį jau ne vienus metus Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO) rengia muzikinį prisistatymą. Jo pavadinimas „Orkestras iš arti“ – tarsi koncerto moto, kuris jau tapo svarbia metų pradžios tradicija. Toks koncertas Nacionalinėje filharmonijoje vyks ir šiemet, sausio 15 dieną.

 LNSO artistai po koncerto.<br> D.Matvejevo nuotr.
 LNSO artistai po koncerto.<br> D.Matvejevo nuotr.
 K.Variakojis diriguoja LNSO.<br> D.Matvejevo nuotr.
 K.Variakojis diriguoja LNSO.<br> D.Matvejevo nuotr.
 A.Taločka.<br> D.Matvejevo nuotr.
 A.Taločka.<br> D.Matvejevo nuotr.
 D.Rudvalis.<br> D.Matvejevo nuotr.
 D.Rudvalis.<br> D.Matvejevo nuotr.
 J.Klimavičius.<br> D.Matvejevo nuotr.
 J.Klimavičius.<br> D.Matvejevo nuotr.
 K.Variakojis.<br> D.Matvejevo nuotr.
 K.Variakojis.<br> D.Matvejevo nuotr.
 M.Gecevičius.<br> D.Matvejevo nuotr.
 M.Gecevičius.<br> D.Matvejevo nuotr.
 R.Vosyliūtė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 R.Vosyliūtė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 R.Valančius.<br> D.Matvejevo nuotr.
 R.Valančius.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 10:19 AM

Filharmonijos Didžiosios salės scenoje pasirodys visas būrys talentingų LNSO (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas) muzikantų. Koncertui ruošiasi orkestrantai nuo stygininkų iki pūtikų, nuo pirmojo orkestro pulto iki boso partijų atlikėjo. Visi jie į sceną žengs kaip solistai, muzikuojantys pritariant bičiuliams. Programą šįkart diriguos maestro Karolis Variakojis.

Groti LNSO – dažno Lietuvos muzikanto svajonė. Nuo 1940 m. gyvuojantis kolektyvas turi geras tradicijas ir didžiulę koncertinę patirtį, rengia programas su geriausiais Lietuvos ir užsienio solistais bei dirigentais, pasižymi šilta kūrybiška bendravimo atmosfera ir galimybėmis orkestro nariams skleistis ne tik grojant šiame kolektyve, bet ir muzikuojant savarankiškai. Tradiciniame LNSO koncerte „Orkestras iš arti“ šįkart išgirsime keliolika orkestrantų, grojančių solo.

„Kviečiame susipažinti iš arčiau“, – laukdami šio ypatingo koncerto taria orkestrantai Rasa Vosyliūtė (smuikas), Kristina Morozova (smuikas), Ingrida Giunter (smuikas), Dovilė Juozapaitienė (altas), Monika Kiknadzė (altas), Tomas Ramančiūnas (violončelė), Dainius Rudvalis (kontrabosas), Tomas Bieliauskas (obojus), Antanas Taločka (klarnetas), Julius Klimavičius (fagotas), Mindaugas Gecevičius (valtorna), Egidijus Stanelis (valtorna), Valentas Marozas (trombonas), Rimantas Valančius (trombonas). Koncerte dalyvaus ir pianistė Marija Grikevičiūtė.

Savo meistriškumą orkestrantai pademonstruos atlikdami įdomias, retai skambančias partitūras solo su orkestru, nuo Arvo Pärto I dalies „Ludus“ iš „Tabula Rasa“ smuikui, altui, fortepijonui ir kameriniam orkestrui iki Jerry Bocko–Johno Williamso Kadencijos ir variacijų miuziklo „Smuikininkas ant stogo“ („Fiddler on the Roof“) temomis.

Be šių kompozitorių, skambės Maxo Brucho, Antoníno Dvořáko, Ernesto Blocho, Michaelio Haydno, Wolfgango Amadeaus Mozarto, Ralpho Vaughano Williamso, Pullmano Geraldo „Tommy“ Pedersono kūriniai.

Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro muzikantų koncertas „Orkestras iš arti“ vyks sausio 15 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje. Kviečiame ir primename, kad Filharmonijos renginiuose yra būtinas galimybių pasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.