Meilės dienos koncerte susijungs Ástoro Piazzollos muzika ir tango šokis

Šv.Valentino dienos proga Klaipėdos koncertų salė klausytojams parengė meilės, Ástoro Piazzollos muzikos ir šokio derinį – koncertą „Meilė tango ritmu“. Smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas, akordeonininkas Tadas Motiečius ir perkusininkas Pavelas Giunteris kvies kartu leistis į muzikinę kelionę po skirtingus žemynus ir kultūras.

 Muziką aistringais šokiais papildys argentinietiško tango šokėjų pora C.ir B.Rodriguezai. 
 Muziką aistringais šokiais papildys argentinietiško tango šokėjų pora C.ir B.Rodriguezai. 
Violončelininkas G.Pyšniakas, smuikininkė D.Dėdinskaitė, akordeonininkas T.Motiečius kvies kartu leistis į muzikinę kelionę po skirtingus žemynus ir kultūras.
Violončelininkas G.Pyšniakas, smuikininkė D.Dėdinskaitė, akordeonininkas T.Motiečius kvies kartu leistis į muzikinę kelionę po skirtingus žemynus ir kultūras.
Daugiau nuotraukų (2)

Klaipėdos koncertų salės pranešimas spaudai

Feb 11, 2022, 4:33 PM

Muziką aistringais šokiais papildys argentinietiško tango šokėjų pora Carlosas ir Brigita Rodriguezai. 

Koncerte – vien Á.Piazzollos muzika

Paryžius, Niujorkas ir Buenos Airės; argentinietiškas tango, klasikinė muzika ir džiazas – gyvenimas tarp skirtingų miestų ir muzikinių stilių suformavo unikalų Á.Piazzollos kūrybinį braižą.

Á.Piazzolla laikomas tradicinės tango muzikos revoliucionieriumi, su tango sujungęs džiazo, klasikinės muzikos elementus ir sukūręs vadinamąjį „naująjį tango“ (Nuevo tango). 

Per savo paskutinius 10 metų Á.Piazzolla sukūrė per 300 tango, 50 melodijų kino filmams, muzikos spektakliams, baletams. Šiame koncerte skambės rinktiniai kompozitoriaus kūriniai. Kulminacija – „Metų laikai Buenos Airėse“, originaliai sukurti kaip keturios atskiros kompozicijos.

Kaip ir nurodo pavadinimas, šiuo opusu autorius garsais pasakoja apie metų laikus Argentinos sostinėje.

Programą papildys perkusijos ir argentinietiško tango šokio elementai

Koncertas išskirtinis tuo, kad scenoje pasirodys argentinietiško tango šokėjai.

„Tango nėra vien tik žingsniai ar jų deriniai, tango – tai kultūros, kurioje aš gyvenu nuo vaikystės, išraiška. Šiame šokyje tu gali išreikšti visą pojūčių ir jausmų vaivorykštę – nuo gilaus santūraus skausmo ir kančių iki visapusės meilės ir džiaugsmo,“ – sakė C.Rodriguezas.

Iš Buenos Airių kilęs argentinietis šokėjas aistringą atmosferą salėje kurs kartu su lietuvaite žmona Brigita Rodriguez. Pora yra daugelio tarptautinių konkursų laureatai, šokti tango moko ir kitus.

Perkusijos spalvų koncertui suteiks P.Giunteris. Energingas kompozicijas solo ir su savo ansambliu „Giunter Percussion“ atliekantis muzikantas melomanams žinomas ir kaip Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris.

P.Giunteris koncertuoja su garsiomis pasaulio muzikos asmenybėmis, rengia projektus su Lietuvos orkestrais, kameriniais ansambliais bei solistais, dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose. 

Atlikėjo repertuaras itin platus – atlieka klasikinę, moderniąją, pasaulio ir džiazo muziką bei jam skirtus lietuvių autorių kūrinius.

Gros garsiausiose pasaulio scenose koncertuojantys atlikėjai

D.Dėdinskaitę ir G.Pyšniaką prisimename dar iš tų laikų, kai jie grojo Klaipėdos kameriniame orkestre. Abu yra vieni geriausių savo instrumento virtuozų Lietuvoje.

2020 metais Dalia pradėjo eiti Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertmeisterės pareigas. Kartu ir atskirai jie koncertuoja garsiausiose pasaulio salėse, griežia solo su simfoniniais ir kameriniais orkestrais.

„Svajonių duo“ – taip Nyderlandų laikraštis „Noordhollands Dagblad“ apibūdino D.Dėdinskaitės ir G.Pyšniako duetą.

Akordeonininkas T.Motiečius aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų, įsitraukdamas į unikalius projektus. Jo atliekama muzika – nuo klasikos ir modernių kompozicijų akordeonui iki subtiliojo džiazo.

Koncertas „Meilė tango ritmu“.  Vasario 14 d. 18 val. 30 min. KLaipėdos koncertų salė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.