Operos solistai Vytautas ir Ieva Barbora Juozapaičiai Klaipėdoje kviečia į temperamentingos muzikos vakarą

Pripažintas operos solistas, baritonas Vytautas Juozapaitis, perspektyvus jaunosios kartos sopranas Ieva Barbora Juozapaitytė ir įdomių meninių idėjų generatorius pianistas Darius Mažintas kviečia į koncertą „Sielų dialogai“.

Operos solistas, baritonas Vytautas Juozapaitis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Operos solistas, baritonas Vytautas Juozapaitis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Ieva Juozapaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Ieva Juozapaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Pianistas Darius Mažintas.<br>Organizatorių nuotr.
Pianistas Darius Mažintas.<br>Organizatorių nuotr.
Ieva Juozapaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Ieva Juozapaitytė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 2:54 PM

Programoje skambės nuo aistringų ispaniškų arijų iki lietuviško dainų ciklo. Koncertas vyks vasario 20 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Žymiausių pasaulio kompozitorių muzikos interpretacijos

Programoje vyraus įvairiaspalvė Gustavo Mahlerio, Francisco Asenjo Barbieri, Miguelio Marquéso, Maurice‘o Ravelio ir Vytauto Barkausko kūryba. Pasak V. Juozapaičio, „mūsų koncerto koncepcija grįsta nuoširdaus noro išpažinti savo vertybes, pasidalyti kūrybine patirtimi, padiktuota gyvenimo pamokų, prisiliesti prie pasaulinės muzikos šedevrų ir pasiūlyti klausytojams mūsų interpretaciją, pripildytą tyro jausmo, neatsiejamo nuo išsiilgto buvimo scenoje nostalgijos“.

Solisto nuomone, klausytojui bus labai įdomu palyginti ir įvertinti, kaip to paties laikmečio kompozitorių kūrybą mato ir supranta skirtingų kartų dainininkai, kuriuos sieja tėvo ir dukters ryšys.

Skirtingų kartų menininkų debiutas

V. Juozapaitis yra pelnęs visus pagrindinius Lietuvos muzikinius bei teatrinius apdovanojimus, tarp jų – prestižiškiausią Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją. Su spektakliais jis yra apkeliavęs beveik visą pasaulį, per karjerą scenoje sukūręs daugiau nei 50 vaidmenų. Kompozitoriai Bronius Kutavičius, Giedrius Kuprevičius, Audronė Žigaitytė, kurdami savo sceninius veikalus, rašė specialiai šiam ypatingu artistiškumu pasižyminčiam solistui.

„Balso valdymo ir diapazono galimybių kontekste, drįstu teigti, su Ieva esame lygiaverčiai partneriai“, – apie savo dukrą pasakoja V. Juozapaitis. Jaunosios kartos operos solistė jau gerai pažįstama Lietuvos teatrų publikai: nuo 2018 metų pradėjo ruošti vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose, Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre ir Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

„Kūrybinė bendrystė drauge su nuostabiu pianistu Dariumi Mažintu mūsų koncertui įneš ypatingo jaudulio, nes kiekvienam mūsų tai bus premjera,“ – sakė V. Juozapaitis. Muzikalumu ir unikalia, įdomia interpretacija, netikėtais niuansais ir savitais muzikiniais įvaizdžiais pasižymintis pianistas D. Mažintas yra tarptautinių konkursų laureatas ir festivalių dalyvis, edukacinių muzikinių projektų autorius, labdaringų koncertų organizatorius ir kultūrinių institucijų steigėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.