A. Grigorian ir L. Geniušo duetui – aukščiausias „The Guardian“ įvertinimas

Dainininkės Asmik Grigorian ir pianisto Luko Geniušo bendram albumui „Dissonance“ britų dienraštis skyrė aukščiausią įvertinimą.

A.Grigorian ir L.Geniušas bendrą albumą pristatys per europinę turnė.<br>V.Morkevičiaus nuotr.
A.Grigorian ir L.Geniušas bendrą albumą pristatys per europinę turnė.<br>V.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 9:46 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 10:22 AM

Nepriklausomos įrašų kompanijos „Alpha Classics“ Prancūzijoje neseniai išleista Lietuvos scenos pažibų A.Grigorian ir L.Geniušo kompaktinė plokštelė su Sergejaus Rachmaninovo romansais sėkmingai pradėjo savo tarptautinę kelionę.

Nuo šio pavasario iki rudens atlikėjai planuoja albumą pristatyti įvairiose Vokietijos, Šveicarijos, Italijos scenose ir net Milano teatre „La Scala“. Tad „The Guardian“ jam skirtas įvertinimas – penkios žvaigždutės – taps gera artėjančių koncertų reklama.

„Dissonance“ yra pirmasis garsiąsias pasaulio scenas užkariavusios A.Grigorian dainų albumas. Jis intriguoja muzikos pasaulį ir tuo, kad pristato solistę ir pianistą kaip lygiaverčius partnerius. Mat S.Rachmaninovo romansai, anot A.Grigorian, yra tarsi mažos operos, reikalaujančios dueto, o ne solo ir akompanimento.

„Reikėjo dviejų žmonių, gebančių važiuoti greta. Žinojau, kad su Luku pavyks tai įgyvendinti“, – albumo idėją komentavo dainininkė.

„The Guardian“ pripažino, kad duetas S.Rachmaninovo mini operas atlieka nepaprastai intensyviai ir dramatiškai. A.Grigorian sopranas recenzijoje lyginamas su plienu, įvyniotu į aksomą. Jo švytėjimas esą lengvai persmelktų fortepijono partiją, bet L.Geniušas išsaugo solisto polėkį, kartu likdamas dėmesingas partnerės frazavimo detalėms.

„Dueto ramesni pasažai kupini trapumo ir švelnumo, kokį perteikti galingiems balsams retai pavyksta neprarandant pusiausvyros. Jūs stebėsitės, kodėl negirdite Grigorian ir Geniušo dažniau“, – rašo „The Guardian“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.