Seserų duetas pristato dešimtmetį brandintą projektą

Seserų Marijos ir Ievos Dūdaičių – soprano ir fortepijono duetas, susikrovęs solidų kūrybinį kapitalą tarptautiniuose konkursuose, prestižiniuose festivaliuose ir koncertų salėse, iš užsienio į gimtinę sugrįžo po mokslų ir stažuočių Vokietijoje, Nyderlanduose ir Italijoje džiuginti ne tik pasaulio, bet ir Lietuvos publiką.

 Ieva ir Marija Dūdaitės.
 Ieva ir Marija Dūdaitės.
 Ieva ir Marija Dūdaitės.
 Ieva ir Marija Dūdaitės.
 Ieva ir Marija Dūdaitės.
 Ieva ir Marija Dūdaitės.
 Albumas „Inseparable“.
 Albumas „Inseparable“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 10:31 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 7:37 PM

Grįžo ne tuščiomis, o su 10 metų brandintu albumu „Inseparable“ („Neišskiriamos“), kurį ką tik išleido Vokietijos įrašų kompanija „Ars Produktion“.

„Albumo pristatymo turo metu galite nusiteikti intriguojančiam įvykių scenarijui, netikėtiems siužeto vingiams, vienai už kitą gražesnėms melodijoms, džiazo siautuliui ir ramybei, jaukumui ir valiūkiškumui“, – rašo duetas pranešime spaudai.

Atlikėjų repertuare – pianistės Ievos Dūdaitės kūryba, seserų apsikeitimas vaidmenimis (sopranas akomponuoja, o pianistė dainuoja!), muzikavimas fortepijonu keturiomis rankomis, paties dueto aranžuotos arijos, lietuvių kompozitoriaus kauniečio Jurgio Kubiliaus specialiai Ievai Dūdaitei sukurta fortepijono sonata ir daug kitų perliukų.

Marija ir Ieva kiekvieną kūrinį priverčia sužibėti visu grožiu, ar tai būtų F. Sinatros „My Funny Valentine“, ar G. Gerschwino „Summertime“ – tai dovana ausims, akims ir širdžiai. Seserų albumas patvirtina unikalią muzikos galią perteikti pačias įvairiausias emocijas ir dvasios būsenas: nuo gilaus liūdesio iki didelio džiaugsmo, nuo ramios idilės iki dramatiškų proveržių.

Kovo 9-ąją dueto pradėto pasaulinio turo maršrute – Hanoveris, Liuksemburgas, Štutgartas, Lisabona, Vilnius, Kaunas, Jonava ir daugelis kitų miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.