„Bliuzo naktys“ festivalio aistruolius kviečia į susitikimą Vilniuje

Legendomis, gera nuotaika ir ištikimais lankytojais garsėjantis tarptautinis muzikos festivalis „Bliuzo naktys“, šią vasarą vyksiantis 28-ąjį kartą, gyvos muzikos mėgėjus kviečia pasimatyti jau šį šeštadienį Vilniuje esančiuose festivalių namuose „Line Up“ ir pasiklausyti jaunųjų muzikos kūrėjų bei atlikėjų.

 Festivalis „Bliuzo naktys“.<br> Rengėjų nuotr.
 Festivalis „Bliuzo naktys“.<br> Rengėjų nuotr.
 Festivalis „Bliuzo naktys“.<br> Rengėjų nuotr.
 Festivalis „Bliuzo naktys“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 9:41 AM, atnaujinta Mar 19, 2022, 9:47 AM

„Jau kelerius metus iš eilės turime ypatingą bliuzo sceną – „One Man Stage“, kurioje pasirodo mažiau girdėti atlikėjai, jauni muzikos kūrėjai. Šįkart, festivaliui grįžtant po pandeminės pertraukos, nusprendėm, kad reikia nelaukti vasaros ir visiems pasimatyti anksčiau!

Taigi paskelbėme konkursą, atrinkome penkis dalyvius, kuriuos jau šį šeštadienį pristatysime Vilniuje. Kažkas iš jų tikrai pasirodys ir bliuzo festivalyje, o „One Man Stage“ taps atradimų scena visiems, ketinantiems vykti į Varnius liepos 1-2 dienomis“, – kalbėjo festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Šeštadienį į sceną lips „Hillbillies with Guns“ pseudonimu pasivadinęs Darius Dunauskas. Jis apibūdina savo muziką kaip „One Man Band“ stiliaus modernaus ir senojo bliuzo mišinį, skleidžiantį nevaržomą energiją ir siekiantį „nurauti“ visiems stogą!

Išbandęs šių metų Eurovizijos atrankų sceną, atlikėjas Joseph June sieks užkariauti ir muzikos festivalių scenas. Jo kuriama muzika nėra susijusi su vienu žanru ar idėja, tačiau svajinga, kupina humoro, saviironijos ir refleksijos.

Atlikėjas nori praturtinti kiekvieno grojaraštį spalvinga muzika, priversti nusišypsoti ar pajusti ką naujo. Joseph June šiais metais planuoja išleisti savo debiutinį albumą.

Šeštadienį Vilniuje, pasirodys ir klaipėdietis vokalistas bei gitaristas Ligeika, kuris šiuo metu Vilniuje dirba muzikos įrašų studijose ir dažnai dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose.

„Line Up“ scenoje savo kūryba dalinsis ir poetas, hipis, čigoniško prieskonio bliuzą mėgstantis atlikėjas Mantas Varnas bei pradedančioji atlikėja Aistė.

Atlikėjus stebės festivalio „Bliuzo naktys“ organizatorių komisija, kuri ir nuspręs, kas šiais metais iš pasirodžiusiųjų keliaują į festivalį, o kas laimi penkių dienų nakvynę kūrybinėje stovykloje „Palūšės kopoje“ ir kitus prizus.

„One Man Stage“ konkurso pradžia 20 val., įėjimas nemokamas. Daugiau info bliuzonaktys.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.