Aktorė Edita Užaitė apie spektaklį „Nuoga“: „Tai valandos trukmės meditacija“

„Tai valandos trukmės meditacija, padedanti nurimti. Čia yra visko: fizinio nepatogumo, protesto prieš aplinkybes, ironijos ir šmaikštumo, kurie atveda į giliausią skaudantį tašką, užduoda dar neatsakytą klausimą“, – paklausta, ką dabartiniais nuolatos kratančiais laikais mums gali suteikti jos spektaklis „Nuoga“, nedvejodama atsakė aktorė Edita Užaitė.

Spektaklyje „Nuoga“ aktorė E.Užaitė vaidina viena.
Spektaklyje „Nuoga“ aktorė E.Užaitė vaidina viena.
Daugiau nuotraukų (1)

OKT/Vilniaus miesto teatro inf.

Apr 15, 2022, 4:59 PM

Jos ir baltarusių opozicijos režisieriaus Aleksandro Marčenkos ieškojimai – jau balandžio 21 d.  OKT/Vilniaus miesto teatre.

„Nuoga“ yra debiutinė dramaturgės Milos Fakhurdinovos pjesė. Tai visiškai dokumentinis kūrinys – vienintelis neatitikimas yra tai, jog Mila, prabuvusi Indijoje devynis mėnesius, suprato, jog jai trūksta medžiagos, todėl sugrįžo ten antrąkart ir prabuvo dar tris mėnesius.

Pjesė „Nuoga“ – tai dramaturgės dviejų patirčių kompiliacija, itin artima ir pačiai E.Užaitei.

„Ši pjesė ir jos herojės išgyvenimai man iš tiesų labai artimi ir suvokiami. Net keista buvo, kaip lengvai mokiausi tekstą. Žinoma, galbūt ir dėl to, kad pati verčiau pjesę į lietuvių kalbą. Bet kokiu atveju, „Nuogos“ tekstas man buvo labai savas“, – pasakojo E.Užaitė.

A.Marčenka – baltarusių opozicijos režisierius, aktorius, teatro projektų kuratorius. Jo kurti spektakliai rodyti tarptautiniuose festivaliuose Europoje. Būtent jis pasiūlė E.Užaitei šią pjesę.

„Su režisieriumi susipažinau savo balso ieškojimo mokytojos Olgos Polevikovos dėka. Po 17 metų buvimo scenoje per vieno spektaklį supratau, kad šneku „ne savo balsu“ – tai man buvo toks sukrėtimas!

Supratau, kad nemoku kvėpuoti, kalbėti savo tembru – žodžiu, tapo neaišku, ką veikiau scenoje visus tuos metus. Olga manęs paklausė: „Edita, ko sieki? Ką darysi?“ Ir aš visiškai nepagalvojusi leptelėjau: „Noriu sukurti monospektaklį.“ Pasielgiau visiškai taip, kaip mano būsimo spektaklio herojė.

Olga mane supažindino su jaunu talentingu žmogumi A.Marčenka, o jis man pasiūlė pjesę, kurią atsivertusi pradėjau juoktis balsu. Tai taip priminė mano pačios patirtis“, – spektaklio atsiradimo pradžią prisiminė E.Užaitė.

Spektaklis pagal M.Fakhurdinovos pjesę „Nuoga“. Balandžio 21 d. 19 val. OKT studija  (Ašmenos g. 8, Vilnius). Bilietus platina Tiketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.