Pasaulyje pripažinti J. Strausso muzikos atlikėjai muzikuos Lietuvoje

Balandžio 21-24 dienomis Vilniaus, Kauno ir Palangos koncertų salėse sutiksime lyderiaujantį Europos muzikantų kolektyvą, tikrosios Vienos muzikinės kultūros saugotoją – Vienos Strausso Festivalio orkestrą . Jau šį savaitgalį gėrėsimės amžinai jaunos Vienos muzikos žavesiu!

Vienos Štrauso Festivalio orkestras<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vienos Štrauso Festivalio orkestras<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-20 12:23, atnaujinta 2022-04-21 16:35

Vienos Strausso Festivalio orkestras (Austrija) jau įžengė į penktąjį gyvavimo dešimtmetį ir yra oficialus Vienos orkestras. Tai orkestras, į kurio koncertus pasaulyje, kaip taisyklė, nelieka nė vieno bilieto! Orkestras priskiriamas geriausiųjų, aukščiausio profesionalumo orkestrų elitui.

Vienos Strausso Festivalio orkestras pelnė tarptautinį pripažinimą savo originalia Vienos muzikos interpretacija, plačiu klasikinių kūrinių repertuaru, o taip pat Straussų dinastijos ir Vienos operetės meistrų kūrinių atlikimu. Orkestras užima lyderio poziciją, pralenkdamas daugelį šio žanro kolektyvų.

Orkestrui ir šiandien vadovauja jo įkūrėjas – vienu svarbiausių Johano Strausso muzikos ekspertų pasaulyje tituluojamas Peteris Guthas.

Scenoje kartu su juo pasirodo muzikantai, kurie pelnytai vadinami tikrosios Vienos muzikinės kultūros saugotojais. Austrijos sostinės muzikinių tradicijų žavesį orkestras perteikia taip, jog niekam nekyla abejonių dėl koncertų metu pačių muzikantų patiriamo džiaugsmo.

Ne vieno tarptautinio konkurso prizais apdovanotas Vienos J. Strausso orkestro vadovas ir dirigentas yra bendradarbiavęs su San Francisko, Londono Karališkosios filharmonijos, V.Spivakovo orkestru „Maskvos virtuozai“ ir kitais visame pasaulyje žymiais orkestrais.

Jo parengti naujamečiai koncertai „Saliutas Vienai“ buvo surengti prestižinėse Tokijo „Suntory“ ir Niujorko „Lincoln Center“ salėse. Nuo 1992 m. Peteris Guthas vadovauja Vienos operetės festivaliui Japonijoje, nuo 1995 m. vadovauja J. Strausso operečių pastatymams Madrido televizijoje ir pastoviai kviečiamas kaip muzikinis operų ir operečių pastatymų vadovas į įvairius pasaulio teatrus.

Nors koncertuoja visame pasaulyje, nenutrūkstama gija šį menininką sieja su Austrijos sostine. 2006-aisiais Vienos miestas Peterį Guthą apdovanojo auksiniu ženkleliu už nuopelnus.

Lankydamasis Lietuvoje, orkestras surengs koncertus balandžio 24 d. Vilniuje, Compensa koncertų salėje, balandžio 21 d. Kaune, VDU Didžiojoje salėje ir balandžio 23 d. Palangos koncertų salėje. Bilietais prekiauja bilietai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.