Jau šį savaitgalį prie Lūksto ežero grįžta legendinis bliuzo maratonas

Liepos 1–2 dienomis Varniuose, prie Lūksto ežero sugrįžta legendinis festivalis, vyksiantis 28-ąjį kartą – Bliuzo naktys! Festivalio programoje pramogos, festivalio tradicijos bei muzikos atlikėjai iš Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Latvijos bei Lietuvos!

 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
 „Bliuzo naktyse“ tvyro ypatinga nuotaika.<br> K.Šešelgio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-07-01 19:19

„Susitinkame Varniuose, prie Lūksto po pandeminės pertraukos, tad nekantraujame ypatingai čia vėl išvysti visus festivalio gerbėjus besipuošiančius hipiškais apdarais, čia atvykstančiais ne tik su savo augintiniais, draugais, bet ir tėvais, besišypsančius ir visad kuriančius ypatingą festivalio atmosferą! Tikim, bus vienas geriausių vasaros savaitgalių su puikia bliuzo ir ne tik bliuzo muzika!“,- pasakojo festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

 

Penktadienį, visus atvykusius festivaliautojus prie didžiosios scenos pakvies Domantas Razauskas su grupe „Vos Vos“. Bus galima tikėtis išgirsti muzikinių improvizacijų, ramybės, kosmoso ir aišku, poetiškai paslaptingų Domanto tekstų, kurie puikiai derės prie bliuzo muzikos aranžuočių.

Legendinio „Woodstocko“ festivalio atmosferą kurs ir į festivalį sugrįžtantys „Flash Voyage“, praėjusiais metais išleidę mini albumą. Jie muzika ir ietuviškais tekstais pasakos apie jausmus ir fantazijas, persipinančias su realybe.

28-asis festivalis būtų neįsivaizduojamas be festivalio himno autoriaus Aleksandro Belkino pasirodymo. Šiais metais prie Aleksandro ir jo grupės festivalio scenoje prisijungs atlikėjas iš Malaizijos, šiuo gyvenantis ir kuriantis Lietuvoje, – Shermanas Tanas.

Penktadienį į didžiąją festivalio sceną žengs ir ne mažiau laukiamas „Baltasis Kiras“, ne kartą sakęs, kad būtent čia užsimezga intymiausias muzikantų ir publikos ryšys. Po „Baltojo Kiro“ pasirodymo festivalio scenoje dreifuos septintojo, aštuntojo ir devintojo dešimtmečių muzikos garsai, kviesdami panirti į grupės „Garbanotas“ garsų stichiją.

Penktadienio muzikos programą vainikuos legendinio gitaristo Gary Moore sūnus Jackas Moore projektu „Gary Moore Tribute band feat. Jack Moore“. Tai jaunas ir talentingas gitaristas bei kompozitorius, kuriam meilę muzikai, keliaujant po koncertus ir festivalius, įskiepio tėvas. Po koncertų muzikantai tradiciškai nesiskirstys ir užkurs scenoje karštą „Jam Session“.

Šeštadienį, vos prabudus, bliuzo piligrimų lauks ne tik įvairiausios pramogos, bet ir vidurdienį prasidėsiantys koncertai prie legendinio ąžuolo – „Baltic Pallets One Man Stage“ scenoje. Čia klausytojams muzikuos „Hillbilies with Guns“, Mantas Varnas, Lukas Pilkauskas, Freestarz bei Gabrielė Vilkickytė. Šioje scenoje įvyks ir festivalio projekto „Džemas ant Bliuzo suoliuko“ pašnekesiai bei bliuzo improvizacijos su festivalio organizatoriumi A.Barniškiu-Blėka.

Šeštadienio vakarą į didžiąją festivalio sceną pirmą kartą lips grupė „Kedrostuburas“ bei dainų autorė ir atlikėja Alina Orlova, kuri kvies nukeliauti į Mėnulį, pasinerti į melancholijos pilną mamuto pasaulį ar į stebuklingą akimirką, kai brėkšta aušra.

„Pirmų kartų“ festivalio seriją pratęs „indie-folk“ duetas „Kamanių šilelis“, per savo gyvavimo 10-metį subūręs daug gerbėjų. Šeštadienį festivalyje pasirodymą surengs ir bliuzroko, soulo muzikos gitaristas, dainų autorius ir dainininkas iš Jungtinės Karalystės Benas Poole, paskutinį kartą didžiojoje scenoje Varniuose stovėjęs 2019 metais per lietų ir stebėjęsis, kad festivalio lankytojai bet kokiu oru čia kuria ypatingą nuotaiką.

Šiemet to tikimasi ir iš atlikėjos, be kurios šis festivalis neįsivaizduojamas, – Arinos ir „Veto Bank“. Šios solistės įvaizdis festivalyje kasmet kinta, tačiau balsas, atlikimo maniera ir charakteris išlieka toks, kokio visi laukia.

Šeštadienio muzikinę programą festivalis baigs su latvių grupe, kilusia iš legendinio „Bite‘s Blues Club“ – „Bite‘s Blues Band“. Šie muzikantai miksuoja ilgametę patirtį, domėjimąsi muzika su tikra gyvenimo aistra ir būdami scenoje klausytojams dovanoja magišką ir išskirtinę patirtį.

Festivalio partneriai – Varnių regioninis parkas, Telšių rajono savivaldybė bei „Lūkstas Rest Park“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.