Ansamblis „Synaesthesis“ kultūros festivaliui „Šiaulių naktys“ rengia vasarišką premjerą

Originaliu skambesiu ir moderniu požiūriu į instrumentinę muziką žavintis Vilniaus miesto šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ nuolat stebina savo projektais.

 Ansamblis „Synaesthesis“.
 Ansamblis „Synaesthesis“.
 M.Finkelštein.
 M.Finkelštein.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-08-16 10:12

Neįprastos koncertų ir muzikos klipų filmavimo vietos, istorijas pasakojantys kūriniai ir netradicinės kompozicijos – visa tai grupės talentingų Lietuvos atlikėjų rankose.

Speciali programa „Šiaulių naktims“

Šiuo metu ansamblis rengiasi pristatyti visiškai naują, specialiai „Šiaulių naktims“ paruoštą programą „Shimmering“. Joje pasirodys ir žinomi Lietuvos muzikos scenos kūrėjai, atlikėjai ir kompozitoriai Monika Zenkevičiūtė (Monikaze), Maximilianas Opriška (Fume), Jūra Elena Šedytė ir Andrius Šiurys.

„Pavadinimas „Shimmering“ metaforiškai perteikia elektroakustinę programos prigimtį: akustinė ir elektroninė muzika kurs persipindamos pulsuojančius originalius garsinius audinius. Jie įtrauks į skambesių jūrą, kviesdami klausytojus plaukti per šias keistas ir malonias muzikos bangas“, – pasakojo apie projektą ansamblio meno vadovė Marta Finkelštein.

Garso ir vaizdų kokteilis

„Shimmering“ bus trigubas debiutinis pasirodymas ansambliui „Synaesthesis“: jis pristatys naują muzikinę programą, pirmą kartą koncertas festivalyje „Šiaulių naktys“ ir pirmą – apskritai Šiauliuose.

Pasak ansamblio meno vadovės, šiuo pasirodymu muzikantai sieks nustebinti tiek klausytojus, tiek patys save. „Mes dažnai atliekame sudėtingas šiuolaikinės muzikos programas. Tačiau „Šiaulių naktų“ svečiams norėjome paruošti išskirtinę, labai vasarišką ir subtilią“, – atskleidė M.Finkelštein.

Ji pridūrė, kad jau po pirmųjų repeticijų kūrėjai suprato „pagavę“ naktiniam festivaliui reikiamą nuotaiką – muzika idealiai tiks jaukiam, gražiam vasaros vakarui.

Atsiskleidžia ir kūrėjai, ir kūriniai

Ansamblis „Synaesthesis“ ir festivalis „Šiaulių naktys“ turi šį tą bendro. Abu projektai supažindina visuomenę su lietuvių kūrėjais.

„Ieškome įdomiausių lietuvių autorių, kompozitorių, kurie į muzikos raiškos priemones žvelgia originaliai, geba išmaniai integruoti į muziką elektroninę medžiagą. Tai įdomu ir mums kaip atlikėjams, taigi nuolatos kaupiame naujas patirtis“, – aiškino M.Finkelštein.

Ansamblio muzikantų teigimu, jų muzikos vizija peržengia garso ribas, keliaudama į kosmosą, apčiuopdama šviesą, judesį ir pasakojimą – viską, kas leidžia profesionaliai atliekamai muzikai tapti daugiamačiu kūriniu ir ištrinti žanrų ribas.

Pelnė daugybę apdovanojimų

2019 m. Vilniaus miesto savivaldybė suteikė „Synaesthesis“ Vilniaus miesto ansamblio vardą. 2020 m. ansamblio veikla buvo įvertinta prestižiniu Ernsto vos Siemenso apdovanojimu, o 2021 m. – šv. Kristoforo apdovanojimu už nuopelnus šiuolaikinei muzikai.

Grupė dalyvauja įvairiuose Lietuvos muzikos festivaliuose, gastroliuoja užsienyje, jau ne kartą buvo pastebėta tiek Lietuvoje, tiek svetur.

Rugpjūčio 23 dieną, 21 val. projekto „Shimmering“ premjera įvyks Šiaulių dramos teatre, festivalyje „Šiaulių naktys“.

Kartu su žinomais Lietuvos atlikėjais pasirodys septyni ansamblio „Synaesthesis“ nariai: Arminas Bižys (saksofonas), Simonas Kaupinis (tūba), Artūras Kažimėkas (klarnetas), Simas Tankevičius (smuikas), Monika Kiknadzė (altas), Arnas Kmieliauskas (violančelė), Pranas Kentra (el. gitara).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.