Lietuvos nacionalinė filharmonija 82-ąjį sezoną pradės valsų ir bolero ritmais

Birželio mėnesį savo interneto svetainėje paskelbusi 82-ojo sezono 2022 m. rudens koncertų repertuarą, Lietuvos nacionalinė filharmonija intensyviai ruošiasi rugsėjo 16 d. vyksiančiam sezono atidarymui ir kviečia ištikimą publiką iš anksto pasirūpinti bilietais su palankiomis abonementinėmis nuolaidomis.

 Violončelės virtuozas iš Vengrijos I.Várdai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Violončelės virtuozas iš Vengrijos I.Várdai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 LNSO diriguoja M.Pitrėnas.<br> D.Matvejevo nuotr.
 LNSO diriguoja M.Pitrėnas.<br> D.Matvejevo nuotr.
 LNSO diriguoja M.Pitrėnas.<br> D.Matvejevo nuotr.
 LNSO diriguoja M.Pitrėnas.<br> D.Matvejevo nuotr.
 LNF didžioji salė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 LNF didžioji salė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Lietuvos nacionalinė filharmonija.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Lietuvos nacionalinė filharmonija.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Sezono logotipas.
 Sezono logotipas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lietuvos nacionalinė filharmonija

Aug 16, 2022, 10:34 AM

82-ojo sezono abonementas yra skirtas 2022 m. rugsėjo 16–gruodžio 21 d. koncertams ir suteikia 25–30 proc. nuolaidą bilietams į klausytojų pasirinktus koncertus.

„82-ajam sezonui Filharmonija yra numačiusi per 50 įvairaus žanro renginių, tad įvairaus skonio ir poreikių publikai bus iš ko rinktis. Naują koncertų sezoną lydės moto „Skambančios istorijos“ ir tikimės, kad kiekviename koncerte jų sulauksime vis kitokių, viena už kitą įdomesnių“, – unikalius muzikinius įspūdžius žada Filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

82-ąjį sezoną praturtins ne tik reikšmingos lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinių premjeros, bet ir partnerystė su sezono mecenatu – prekybos tinklu „Norfa“.

Muzikines istorijas Filharmonijos scenoje pasakos ir garsūs Lietuvos muzikai, ir svečiai iš užsienio. Antai sezono atidarymo koncerte rugsėjo 16-ąją su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) grieš violončelės virtuozas iš Vengrijos Istvánas Várdai.

Jo solinį repertuarą sudaro muzika nuo Bacho iki Saariaho, o pagyrimų jam negaili net įtakingiausi „The New York Times“ muzikos kritikai, be to, šis muzikas nuo 2020 m. yra Budapešte reziduojančio F. Liszto kamerinio orkestro meno vadovas, kuruoja Vengrijoje vykstantį festivalį „Kapostfest“.

Scenoje su LNSO violončelininkas atliks savo tėvynainio kompozitoriaus Andráso Mihály Koncertą violončelei ir orkestrui. Taip pat atidarymo koncerte maestro Modesto Pitrėno vadovaujamas LNSO pagrieš spalvingą lietuvių muzikos drobę – Eduardo Balsio poemą „Jūros atspindžiai“, ją lydės aistringa valsų siuita iš garsiosios Richardo Strausso operos „Rožių kavalierius“ bei hipnotizuojantis ir į laiko amžinybę panardinantis Maurice’o Ravelio „Bolero“.

Jūros atspindžių, valsų ir bolero ritmų lydimas sezono atidarymas toliau nardins į muzikinių emocijų prisodrintą intensyvų koncertinį sezoną. Didelė šio sezono permaina – kone visi Filharmonijos rengiami koncertai vyks po jos stogu, Didžiojoje ir Mažojoje salėse, mat atsisakyta tradicinių koncertų ciklų Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje bei Trakų pilyje.

Ketinančiųjų bilietus pirkti gyvai irgi laukia naujovė – Filharmonijos bilietų kasos persikraustė į kadaise tam jau naudotas patalpas fasado dešinėje pusėje (Aušros Vartų g. 5 / Pasažo skg. 1).

„Vertindami savo publikos lojalumą bei norą ištikimai lankytis Filharmonijos koncertuose, 82-ajam sezonui nusprendėme pritaikyti abonementines nuolaidas, leidžiančias klausytojams iš anksto laisvai pasirinkti kelis koncertus ir perkant daugiau bilietų įsigyti juos palankesnėmis kainomis“, – sako R. Prusevičienė.

Klausytojai, pasirinkę tris-keturis Filharmonijos rengiamus koncertus, galės įsigyti bilietus su 25 proc. nuolaida, o pasirinkę penkis ir daugiau koncertų bilietus įsigis su 30 proc. nuolaida.

Su šia nuolaida galima įsigyti 2 bilietus į vieną koncertą. Svarbi išimtis – nuolaida netaikoma žemiausios kainos kategorijos bilietams. Abonementas galioja tik Filharmonijos organizuojamiems renginiams, vyksiantiems rugsėjo 16–gruodžio 21 d. (imtinai).

Visa LNF 82-ojo sezono programa ir ryškiausi jos koncertai žiniasklaidai ir klausytojams dar bus pristatyti plačiau, o kol kas kviečiame publiką sekti informaciją interneto svetainėje www.filharmonija.lt ir pasinaudoti siūlomomis bilietų nuolaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?