Šeštadienį Vilniuje – nemokamas legendinio perkusininko Vladimiro Tarasovo koncertas

Rugpjūčio 10 dieną, 20 val. Vilniaus šiuolaikinio meno centro skulptūrų kieme įvyks nemokamas legendinio perkusininko V.Tarasovo koncertas. Tai – miestiečiams atviros bendruomenės, stoties „Radio Vilnius“ dovana miestui artėjančio 700-ojo jubiliejaus proga.

 V.Tarasovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr. 
 V.Tarasovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr. 
 ŠMC skulptūrų kiemas.<br> G.Trimako nuotr.
 ŠMC skulptūrų kiemas.<br> G.Trimako nuotr.
V.Jankilevskio nuotr.
V.Jankilevskio nuotr.
  „Radio Vilnius“ rezidencija.<br>  E. Milaševičiūtės nuotr.
  „Radio Vilnius“ rezidencija.<br>  E. Milaševičiūtės nuotr.
 „Radio Vilnius“ rezidencija.<br>  E. Milaševičiūtės nuotr.
 „Radio Vilnius“ rezidencija.<br>  E. Milaševičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 10, 2022, 4:00 PM, atnaujinta Oct 26, 2022, 2:16 PM

V.Tarasovas šiandien yra vienas žinomiausių atlikėjų ne tik mūsų šalyje, bet ir toli už jos ribų. Kartu su Viačeslavu Ganelinu ir Vladimiru Čekasinu jis subūrė džiazo trio „GTČ“, kuris, nepaisant geležinės uždangos, išgarsėjo tarptautiniu mastu. Jo kūryba buvo įvertinta ne vienu prestižiniu muzikos apdovanojimu, o veikla tapo įkvėpimu visai Lietuvos džiazo scenai.

Per savo įspūdingą karjerą menininkas išmaišė didžiąją dalį žemės rutulio. Scenoje jis pasirodė su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis kaip Andrew Cyrille'as, Anthony Braxtonas, Markas Dresseris ir begale kitų, o savo instaliacijas pristatė ne tik prestižinėse pasaulio muziejų ir galerijų salėse, tarp jų – Georges'o Pompidou centro ir Čikagos šiuolaikinio meno muziejaus, bet ir šimto metrų gylyje po žeme įsikūrusiuose Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos (CERN) erdvėse.

„Vilnius pasaulyje skamba jau 700 metų – šia proga į radijo vasaros rezidenciją Šiuolaikinio meno centro skulptūrų kieme pakvietėme vieną iš labiausiai miestą garsinančių muzikų. Šis renginys neabejotinai yra mūsų programos vinis“, — džiaugėsi radijo įkūrėjai Manfredas Bajelis ir Kotryna Briedytė.

V.Tarasovo kompozicija „Atto IV“ – pirmasis kūrinys, nuskambėjęs „Radio Vilnius“ eteryje, o jo kūryba įkvėpė radijo muzikinę kryptį bei siekį, kad Vilniaus garsai apskrietų visą pasaulį. „Pirmą kartą 1990 išleista „Melodijos“, ši plokštelė tapo viena iš ieškomiausių šios įrašų kompanijos katologe, o ypač vėliau Vakarų pasaulyje.

Visai neseniai dviejų dalių kūrinys buvo perleistas Suomijos kompanijos „Sahko Recordings“ ir grįžo į melomanų lentynas, taip įrodydamas, jog Tarasovo kūryba nepraranda aktualumo ir dabar“, — pasakojo vienas radijo įkūrėjų M.Bajelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.