Festivalio „Vilnius Winds“ uždarymo koncerte – reveransas miesto garsams

Šį rugsėjį sėkmingai inicijuotas pirmasis tarptautinis pučiamųjų muzikos festivalis „Vilnius Winds“ kviečia muzikos mylėtojus į jau paskutinįjį, festivalio uždarymo koncertą, kuriame bus pristatyti nauji, Lietuvoje dar neskambėję, kūriniai.

Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras.<br>D.Matvejevo nuotr.
Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras.<br>D.Matvejevo nuotr.
Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras.<br>D.Matvejevo nuotr.
Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras

Sep 29, 2022, 1:22 PM

Juos rugsėjo 30 d., 19 val., Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos šokio teatre atliks naujasis Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras, kurio tikslas – supažindinti lietuvių klausytojus su naujausiomis pučiamųjų repertuaro tendencijomis.

Programoje „Asphalt coctail“ skambės kūriniai, kuriuos orkestras atliko dar šią vasarą vykusiame „WMC Kerkrade“ konkurse Nyderlanduose ir pelnė aukso medalį. Anot orkestro meno vadovo ir vyr. dirigento Leifo Karlssono, parinkta programa atliepia šiuolaikinio žmogaus ir miesto santykį: „Miesto garsai ir ritmas tapo atspirties tašku šios programos koncepcijai; norėjome parodyti, jog pučiamųjų muzika gali būti ir performatyvi, ir įtraukti nuosaikaus programiškumo elementų, kaip antai programoje skambėsiantis O. Navarro kūrinys „The Musketeers“.

Anot orkestro vadovo prof. dr. Antano Kučinsko, uždarymo koncertą galėtume laikyti savotišku reveransu miesto kultūrai, o tai ženklina programos pavadinimas: „M. K. Čiurlionio menų mokyklos šokio teatro salė virs triukšmingu varikliu, kurio nepriekaištingą mechaniką garantuos programoje skambantys kūriniai. Juos vienija ritmo, pulso ir virtuoziškumo vardikliai. Eklektiškas simfoninės pučiamųjų muzikos kokteilis nukels į Amerikos didmiestį, egzotišką Viduržemio jūros pakrantę ar net į Liudviko XIII laikus, o kaitinančia perkusijos grupe papildytas Johno Mackey‘aus kūrinys „Asphalt Cocktail“ atskleis visas urbanistinio orkestro „mechanizmo“ paslaptis ir nepaliks abejingo nė vieno klausytojo.“

Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro rengiamas festivalis „Vilnius Winds“ rugsėjo mėnesį klausytojams pristatė net keturis koncertus, kuriuose pasirodė ir svečiai iš Latvijos, „Orkestris Rīga“, kartu su džiazo pianistu D. Golovanovu atlikę virtuozišką amerikiečių kompozitoriaus D. Wilsono Koncertą džiazo fortepijonui ir pučiamųjų orkestrui. Rugsėjo 22 d. klube „Legendos“ Rafailas Karpis (tenoras) bei Nora Petročenko (mecosopranas) kartu su LSPO ir dirigentu Vytautu Lukočiumi atliko nuotaikingas Kurto Weillio dainas, o rugsėjo 28 d. kultūros klube „Kablys“ nuskambėjo neįprastas repo ir klasikos mišinys – W. A. Mozarto „Gran Partita“ ir Jacobo Ter Veldhuiso „Grab it!“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.