Aktorius Valentinas Masalskis grįžta į Vievį su jaunųjų artistų trupe

Viename interviu žinomas aktorius, režisierius, Klaipėdos jaunimo teatro vadovas, Nacionalinės premijos laureatas, profesorius Valentinas Masalskis yra paatviravęs apie padėką Kūrėjui už tai, kad leido kurti.

 V.Masalskis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 V.Masalskis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Rengėjų nuotr.
 Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Julija Kirkilienė

2022-10-26 17:14

„Tačiau kūryba – ne tik spektaklio statymas ar vaidmens sukūrimas. Tai ir tvoros dažymas, bendravimas, vaiko auginimas, šeimos sukūrimas. Kūryba kiekviename judesyje, mintyse, kiekvieną akimirką. Visa tai glūdi mumyse. Harmonijos pasiekiame tiek, kiek sugebame“, – kalbėjo aktorius.

O vieviškiai dėkoja šiam kūrėjui už tai, kad jis kurį laiką gyveno Vievyje, bandė sukurti Jaunimo teatrą, ir jo pasėta sėkla išaugo į Vievio mėgėjų teatrą. Šiuo metu aktorius gyvena Žemaitijoje su savo naujausio personažo, pavargusio ir viskuo nusivylusio Pulkininko iš režisieriaus Marato Sargsyano filmo „Tvano nebus“ patirtimi.

Nuo tos patirties atitrūkęs su Klaipėdos jaunimo teatro spektakliu „Kreicerio sonata“ (Levas Tolstojus) Valentinas užsuks į Vievį. Klaipėdos jaunimo teatras kviečia pamatyti ir patirti V.Masalskio režisuotą spektaklį. Jausmingas, įtraukiantis kūrinys nepaliks abejingų ir Vievyje.

„Vieni Levo Tolstojaus apysaką „Kreicerio sonata“ laiko geriausiu jo kūriniu, kiti prieštarauja rašytojo ten išsakytoms mintims. Skandalingame kūrinyje susipina aistringa meilė, pavydas bei visuomenės kritika“, – rašoma Klaipėdos jaunimo teatro internetiniame puslapyje.

Vieviškiai aktoriaus laukia ne tik kaip ryškiausio reiškinio šiuolaikiniame Lietuvos teatre, kaip žmogaus, kuriančio savo teatrą, turinčio savo teoriją, vizijas, bet ir kaip buvusio vieviškio.

„Vievis – mano namai. Miestelis visų pirma garsus muzikinėmis tradicijomis, savo žmonėmis, kurie ir šiandien garsina Vievį: tai Gintaras Rinkevičius, Irmantas Jankaitis, Tadas Šumskas, Dainius Pulauskas ir kiti“, – yra kalbėjęs apie Vievį V.Masalskis.

Aktorius nuoširdžiai džiaugėsi visais miestelėnais, savo kaimynais, moksleiviais, kurie iš mokyklos ėjo pro jo namus. Būdamas kuklus žmogus, jis niekada nekalbėjo apie savo asmeninį gyvenimą, apie vaidmenis, sukurtus teatre ar kine, apie jam skirtus apdovanojimus, apie išgyventą avariją ar būklę po jos.

Mes išgirdome apie jo vaidmenis Kauno, Vilniaus teatruose, apie dabartinį darbą Klaipėdos dramos teatre, apie jo – pedagogo ir režisieriaus – darbą ruošiant būsimus aktorius, apie Teatro ieškojimą savyje. Mes išgirdome, koks teatras yra dabar, ir jo vizijas, koks jis turėtų būti.

„Mes, vieviečiai, gyvendami šalia šio garsaus aktoriaus, sutikdami jį miestelio gatvėse, kartais net nesuvokdavome, kokia tai išskirtinė asmenybė – Nacionalinės premijos laureatas, Didis Aktorius, bet kuklus Žmogus“, – apie aktorių laikraštyje „Elektrėnų kronika“ yra rašiusi Karolina Naprienė.

Šiemet, kai Vievis švenčia savo 500 metų jubiliejų ir yra tituluotas Lietuvos mažąja kultūros sostine, maestro su trupe į Vievį pakvietė Kultūros centras, įgyvendindamas Lietuvos kultūros tarybos ir Elektrėnų savivaldybės finansuojamą projektą „Grįžtu namo“.

Tai bus pirmasis profesionalaus teatro pasirodymas naujuosiuose Vievio kultūros namuose ir proga pabendrauti su gyva Lietuvos legenda, režisieriumi ir aktoriumi Valentinu Masalskiu.

Spektaklis ir susitikimas su prof. V. Masalskiu Vievio kultūros centre vyks spalio 26 d, trečiadienį, 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.