Paaiškėjo į kurią datą perkeliamas koncertas, negalėjęs įvykti dėl smuikininko Gidono Kremerio ligos

Dėl Gidono Kremerio ligos spalio 20 d. negalėjęs įvykti Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas su iškiliais solistais perkeliamas į ateinančių metų pradžią – šis koncertas Nacionalinėje filharmonijoje įvyks kovo 5 d. Nors solistas dar nėra visiškai pasveikęs, vakar iš jo buvo gautas patvirtinimas, kad šį koncertą jis sugros būtent kovo 5 dieną, radęs keletą laisvų dienų savo intensyviame koncertiniame grafike.

Smuiko įžymybė Gidonas Kremeris.<br>Organizatorių nuotr.
Smuiko įžymybė Gidonas Kremeris.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius Philipas Glassas.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius Philipas Glassas.<br>Organizatorių nuotr.
Zbignevas Ibelhauptas ir Rūta Riktere.<br>Organizatorių nuotr.
Zbignevas Ibelhauptas ir Rūta Riktere.<br>Organizatorių nuotr.
Violončelininkė Giedrė Dirvanauskaitė.<br>A.Jakšto nuotr.
Violončelininkė Giedrė Dirvanauskaitė.<br>A.Jakšto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vilniaus festivalių inf.

Nov 10, 2022, 2:22 PM, atnaujinta Nov 10, 2022, 2:32 PM

Visi įsigyti bilietai galioja naujai renginio datai, tad visi bilietus turintys žiūrovai galės apsilankyti šiame perkeltame koncerte. O tie, kuriems netinka nauja koncerto data, iki lapkričio 24 d. galės grąžinti bilietus. Pasak koncerto rengėjų, bilietai į šį koncertą buvo išpirkti gerokai prieš koncertą ir visiems norintiems neužteko vietų salėje. Todėl jei dalis žiūrovų dabar grąžins bilietus, atsiras galimybė apsilankyti šiame koncerte ir tiems, kurie tuomet negavo bilietų. Tad vertėtų stebėti šio renginio informaciją bilietų platinimo sistemoje „Kakava.lt“.

Šiame renginyje smuiko įžymybė Gidonas Kremeris su violončelininke Giedre Dirvanauskaite ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pagros muzikos legendos Philipo Glasso Dvigubo koncerto smuikui, violončelei ir orkestrui premjerą Lietuvoje. Taip pat publika galės išgirsti vieno ryškiausių dabarties JAV kompozitorių Nico Muhly Koncertą dviem fortepjonams ir orkestrui „In Certain Circles“ – solistai Zbignevas Ibelhauptas ir Rūta Rikterė (fortepijonai), irgi premjera Lietuvoje.

Gidonas Kremeris – vienas žymiausių šių laikų smuikininkų. Dar studijuodamas legendinio Davido Oistracho klasėje Maskvos konservatorijoje, jis laimėjo pirmąsias vietas garsiausiuose atlikėjų konkursuose, tokiuose kaip Karalienės Elžbietos konkursas Briuselyje (1967), Monrealio tarptautinis muzikos konkursas (1969), Tarptautiniai Paganini (1969) ir Čaikovskio (1970) konkursai. Vakaruose G. Kremeris pirmą kartą pasirodė 1970 m. žymiojoje Vienos „Musikverein“ salėje su Vienos simfoniniu orkestru, o per savo ilgą penkiasdešimties metų karjerą griežė visose garsiausiose pasaulio scenose, kur rengė rečitalius, pasirodė su žymiausiais orkestrais ir dirigentais.

Gidonas Kremeris laikomas vienu originaliausių savo kartos menininkų. Jo repertuaras yra nepaprastai platus ir įvairus, apimantis klasikos ir romantizmo šedevrus bei žymiausių dabarties kompozitorių muziką, o taip pat – jaunų arba pamirštų kompozitorių kūrinius. Gidonas Kremeris yra įrašęs virš 120 albumų, o tarp jo pelnytų apdovanojimų – „Grand prix du Disque“, „Deutscher Schallplattenpreis“, Ernsto von Siemenso muzikos prizas, „Bundesverdienstkreuz“, „Premio dell' Accademia Musicale Chigiana“, UNESCO apdovanojimas ir kt. 2016 m. Gidonas Kremeris pelnė „Praemium Imperiale“ prizą, laikomą Nobelio premijos atitikmeniu muzikoje.

Philipo Glasso Dvigubame koncerte Vilniuje kartu su Gidonu Kremeriu pasirodys žinoma Lietuvos violončelininkė Giedrė Dirvanauskaitė. Abu šie solistai Ph. Glasso koncertą jau yra kartu atlikę Budapešte, Tokijuje, Paryžiuje, Valensijoje ir kt. Tarptautinių konkursų laureatė Giedrė Dirvanauskaitė yra koncertavusi su įvairiais simfoniniais ir kameriniais orkestrais, o jos scenos partneriai – garsiausi dabarties solistai, tokie kaip Martha Argerich, Evgeny Kissin, Heinz Holliger, Michel Portal, Efim Bronfman, Seong-Jin Cho, Yuri Bashmet, Yulianna Avdeeva, Daniil Trifonov ir daugelis kitų, bei žymūs dirigentai, tokie kaip Mikko Franck, Mirga Gražinytė-Tyla, Jacek Kaspszyk, Andrey Boreyko, Lio Kuokman ir kt.

G. Dirvanauskaitė nuolat koncertuoja su Gidonu Kremeriu įvairiose trio sudėtyse. Jų trio įrašas „Kissine/Tchaikovsky: Piano Trios“ (2011), išleistas garsiosios ECM kompanijos, laimėjo prestižinį „German Critics Award“ apdovanojimą. Kita ECM išleista kompaktinė plokštelė, kurioje Giedrė atlieka violončelės partiją „Weinberg String Trio“ įraše, buvo nominuota „GRAMMY“ apdovanojimui (2015), tad G. Dirvanauskaitė – bene pirmoji iš Lietuvos atstovų, pelniusių šią prestižinę nominaciją.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas su solistais Gidonu Kremeriu (smuikas), Giedre Dirvanauskaite (violončelė), Zbignevu Ibelhauptu ir Rūta Riktere (fortepijonai), perkeltas iš spalio 20 d., įvyks kovo 5 d. Nacionalinėje filharmonijoje. Informacija apie bilietus skelbiama portale „Kakava.lt“.

Tarptautinį aktualios muzikos festivalį „Gaida 2022“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, remia Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?