XXV Tarptautiniame akordeono festivalyje Vilnius 2022 – naujais vėjais dvelkianti grupės SUBTÌLUS muzika

Savaitei persiritus į antrą pusę, dažnam galvoje sukasi nekantrios mintys, kuo čia save nustebinus ir pamaloninus penktadienio vakarą. Idealus šio savaitgalio pradžios planas – grupės SUBTÌLUS koncertas.

Grupė SUBTILUS.<br>Organizatorių nuotr.
Grupė SUBTILUS.<br>Organizatorių nuotr.
Grupė SUBTILUS.<br>M.Ambraso nuotr.
Grupė SUBTILUS.<br>M.Ambraso nuotr.
Grupė SUBTILUS.<br>Organizatorių nuotr.
Grupė SUBTILUS.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tarptautinis jubiliejinis akordeono festivalis "Vilnius 2022"

2022-11-10 18:57

Keturi ekstremalūs muzikantai, rudens koncertų sezoną pradėję 170 metrų aukštyje ant TV bokšto lauko terasos, subtilų adrenalino pliūpsnį žada ir lapkričio 11 dieną 19 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Atlikėjai savo naujosios programos kūrinius apjungs į vientisą muzikinį vyksmą, persmelktą tam tikros mistikos. Ir tai ne viskas – koncerte dainuos lietuvius sužavėjusi džiazo vokalistė iš Ukrainos Valerija Kučerenko.

Pasikeitus grupės muzikantų sudėčiai, kardinaliai atsinaujino ir jos skambesys. Du akordeono virtuozai Žygimantas Baltrūnas ir Tautvydas Jurkša, savo muzikavimo lauką praplėtę elektroninių instrumentų eksperimentais, su grupės senbuviais Laurynu Vaitkumi (birbynė, lumzdelis) ir Vytautu Švažu (mušamieji, perkusija) susiliejo į nuostabią matricą, kurioje nežinomaisiais virto džiazo, roko, modernaus folkoro, world/fussion, crossover stiliaus elementai, kompozicijose prasiveržiantys netikėtais pavidalais.

Visi keturi nariai kuria grupės garsinę koncepciją, aranžuoja pamėgtus kitų muzikantų kūrinius, išbando įvairius stilistinius sprendimus. Tačiau ypatingas kolektyvo išskirtinumas – autorinė muzika, ir jų koncerte suskambės išties nemažai. Instrumentinė grupė SUBTÌLUS šiam koncertui yra sukūrę ir keletą premjerų, kurias bus ypač malonu pristatyti XXV Tarptautinio akordeono festivalio Vilnius 2022 publikai.

Pastaruoju metu dažna SUBTÌLUS koncertų viešnia tapo Ukrainos dainininkė Valerija Kučerenko. Ir visai neatsitiktinai. Prasidėjus karui grupė atsisakė „Z“ raidės pavadinime ir sutarė kaip tik įmanoma padėti ukrainiečių muzikantams. Valerija į Lietuvą atvyko su maža dukrele, dirba ir stengiasi padėti tėvynėje likusiems artimiesiems. Jos meilę ir ilgesį įkūnija drauge su SUBTÌLUS atliekama ukrainietiška daina „Chornobrivci“. Kiek joje gėlos, bet kartu ir tikėjimo!

Valerija labai greitai mokosi kalbėti lietuviškai, ir koncerte uždainuos mūsų kalba „Saulele motule“. Labai simboliškas tekstas – prašymas užtekėti saulelei, kai karas pačiame įkarštyje ir toks tamsus... Kad ir kokia svetinga atrodytų Lietuvos žemė, visgi dainininkė čia jaučiasi svetimšalė – apie tai ir dar viena daina „Englishman in New York“, sudainuota džiazo dvasia.

Taigi, laukia subtilus, pakylėtas, nepaprastai energingas ir kupinas adrenalino koncertas.

Susiruoškite: lapkričio 11 diena, 19 valanda, Šv. Kotrynos bažnyčia. SUBTÌLUS ir Valerija Kučerenko.

Jubiliejinis XXV Tarptautinis akordeono festivalis Vilnius 2022 – įtraukiančiai aktualus, stulbinančiai patrauklus lapkričio 5–25 dienomis, Vilniuje.

Daugiau informacijos:

www.akordeonofestivalis.lt

www.facebook.com/akordeonofestivalis

https://www.instagram.com/akordeonofestivalis.lt

Bilietus platina: www.bilietai.lt

Festivalio meno vadovas prof. Raimondas Sviackevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.