Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos britų karališkasis mecosopranas dama Sarah Connolly

Kitų metų birželio 21 d. pirmą kartą Lietuvoje viešės pasaulinio garso dainininkė dama Sarah Connolly (Jungtinė Karalystė). Vienu iš geriausių šiandienos pasaulio mecosopranų tituluojama dainininkė kartu su maestro Gintaro Rinkevičiaus diriguojamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru atliks Hectoro Berliozo vokalinį ciklą „Vasaros naktys“. Koncerte taip pat skambės garsusis Maurice‘o Ravelio „Bolero“.

  S. Connolly.<br> Ch.Christodoulou nuotr.
  S. Connolly.<br> Ch.Christodoulou nuotr.
 S. Connolly ir E. Montvidas operoje „Kapulečiai ir Montekiai“.<br>Opera North nuotr.
 S. Connolly ir E. Montvidas operoje „Kapulečiai ir Montekiai“.<br>Opera North nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Pažaislio festivalio inf.

Dec 12, 2022, 10:49 AM

Patirti šį prancūziškosios romantikos pasaulį ir mėgautis spalvingomis orkestruotėmis bei karališko mecosoprano skambesiu vasarą pakvies Pažaislio muzikos festivalis. Koncertas vyks Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme.

Pažaislio muzikos festivalis šia malonia žinia pradeda artėjančio sezono programos pristatymą publikai. 2023 m. vasarą festivalis gerbėjus stebins ne viena įdomia pažintimi su Lietuvoje pirmą kartą koncertuosiančiomis ryškiausiomis pasaulio klasikinės muzikos žvaigždėmis.

Dama S.Connolly į Lietuvą atvyksta festivalio meno vadovo Edgaro Montvido kvietimu. Su karališkuoju britų mecosopranu E. Montvidas susitiko prieš beveik penkiolika metų „North Opera“ rodytoje Vincenzo Bellini operoje „Kapulečiai ir Montekiai“. E. Montvidui tuo metu teko Tebaldo vaidmuo, o britų scenos žvaigždė S. Connolly atliko Romeo vaidmenį.

„Mane iškart pakerėjo jos balsas“, – pirmuosius pažinties įspūdžius prisimena E. Montvidas. Tačiau, pasak jo, dainininkė garsėja ne tik išskirtiniais pasirodymai scenose. Ji taip pat yra be galo įdomi ir šilta asmenybė bei plačiai regima aktyvistė.

Autoritetinga menininkė garsiai pasisakė „Brexit“ tema, įvardydama šio proceso grėsmes Britanijos jauniesiems atlikėjams, kurie, šaliai išstojus iš ES, gali patirti tam tikrą atskirtį, apribosiančią jų galimybes rodyti savo talentus Europos ir pasaulio scenose.

Šiuo metu solistė intensyviai rūpinasi Anglijos nacionalinės operos, kuriai stipriai sumažintas finansavimas, išsaugojimu. „Nesuklysiu sakydamas, kad ji išties pelnytai gavo damos titulą, suteiktą pačios Jungtinės Karalystės karalienės Elžbietos II“, – apie S. Connolly indėlį į Britanijos kultūrą kalbėjo E. Montvidas.

Pasaulinę šlovę dainininkė pelnė baroko muzikos interpretacijomis, atvėrusiomis jai duris į Milano „Teatro alla Scala“, Niujorko „Metropolitan“, Londono „Royal Opera House“ ar prestižinio Glaidborno operos festivalio scenas. Ji dažnai pasirodo ir koncertų salėse, atlikdama solo partijas stambios formos kūriniuose ir rengdama dainų vakarus.

Koncerte Pažaislyje S. Connolly atliks savo vieną mėgstamiausių koncertinių opusų – ciklą „Vasaros naktys“. Šis šešių dainų ciklas kurį laiką buvo primirštas, bet vėliau tapo vienu dažniausiai atliekamų H. Berliozo kūrinių.

Apie damos S. Connolly interpretaciją kritikai atsiliepia taip: „Atlikimas buvo labai intymus, o dainininkė užbūrė savo pasakojimu. Interpretacija intensyvi, tačiau stilinga, su gražiai suformuotomis frazėmis, kartais – kupina rimties. Stebina ne tik solistės dėmesys tekstui, bet ir spalvų, suteikiamų žodžiams, pojūtis.“

Pažaislio muzikos festivalis artimiausiu metu paskelbs kitų didžiųjų festivalio koncertų – pradedamojo ir baigiamojo, programas. Tai naujas etapas, į kurį žengia organizatoriai, siekdami festivalio gerbėjams sudaryti sąlygas iš anksto planuoti apsilankymus koncertuose ir įsigyti bilietus į juos.

Bilietai ir informacija www.pazaislis.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.