Amžinai įsimylėję E. Seilius ir K. Zmailaitė kviečia patirti gražiausią jausmą kartu

Artėjant gražiausioms metų šventėms nors akimirkai stabtelėti, atsikvėpti ir pasimėgauti užburiančiu muzikos kūrinių skambesiu kviečia ryškūs šalies atlikėjai – Kristina Zmailaitė (sopranas), Edmundas Seilius (tenoras), Aušrinė Garsonaitė (fortepijonas) bei styginių kvartetas „Archi Quartett“.

 K.Zmailaitė ir E.Seilius.
 K.Zmailaitė ir E.Seilius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 1:43 PM

Koncertų turą jie pradėjo praėjusią savaitę pasirodymu Panevėžio muzikiniame teatre, o netrukus

ilgai brandintą šventinę programą „Amžina meilė“ dovanos sostinės, Telšių ir Tauragės publikai. Koncertuose greta žymiausių operečių melodijų klausytojai išgirs ir populiarių XX a. miuziklų ištraukų. Ši efektinga programa bus pristatoma gruodžio 26 d. Vilniaus rotušėje, gruodžio 28 d. – Telšių kultūros centre, o gruodžio 31-osios vakarą – Tauragės kultūros rūmuose.

Atlikėjų parengtos programos ašimi tapo meilės tema. Pasak solisto E.Seiliaus, visa šio koncertinio turo muzika – apie meilės jausmą, kuris yra ne tik vienas ryškiausių pasaulio literatūros, muzikos bei meno kūrinių motyvų, bet ir viso gyvenimo prasmė.

Jau beveik trisdešimt metų kartu scenoje ir gyvenime esantys menininkai teigė, jog dainuoti apie meilę jiems yra paprasta ir visiškai natūralu. „Visa mūsų programa yra apie tauriausią jausmą ir situacijas bei formas, kuriomis ji reiškiasi. Visi programos kūriniai yra apie meilę, kurios dėka sukasi pasaulis“, – teigė E. Seilius.

Koncertuose skambės kūriniai, parašyti išskirtiniu tarpukario laikotarpiu. Būtent tuo metu muzikoje įvyko daug reikšmingų permainų – operetės žanras pasiekė savo brandą, scenos rampų šviesas išvydo miuziklas. Šie du žanrai gana ilgai karaliavo scenoje kartu, papildydami vienas kitą muzikos kalba ir smagiais šokių ritmais.

Minimu laikotarpiu scenoje atsirado ir fokstrotas, tango bei kiti modernūs šokiai, kurie taip pat skambės programos „Amžina meilė“ koncertuose.

Juose publika išgirs ir pripažintų operetės kompozitorių, rašiusių muziką to meto Holivudo kino produkcijai, kūrinius, ir miuziklo žanrą puoselėjusių autorių kūrybą. Programoje skambės L. Bernsteino, J. Kerno, I. Kálmáno, P. Abrahamo, F. Leharo, R. Rodgers‘o ir kitų autorių melodijos.

Publikos pripažinti ir koncertų salėse laukiami atlikėjai įkvėps naują gyvybę ne vienam šioje šventiniuose koncertuose skambėsiančiam kūriniui, leis pajusti pakilią šventinę nuotaiką ir išgyventi tai, kas tikra – meilę, šilumą ir įkvėpimą.

Šventiniai koncertai vyks:

Gruodžio 26 d. 18.30 Vilniaus rotušėje

Gruodžio 28 d. 18.00 Telšių kultūros centre

Gruodžio 31 d. 16.00 Tauragės kultūros rūmuose

Bilietus platina Bilietai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?