Tarptautinis festivalis KITOKS’23 kviečia vaikus ir paauglius nerti į scenos menus

Sausio 16–20 dienomis jau dvyliktą kartą įvyks Menų spaustuvės organizuojamas tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis KITOKS’23. Šis renginys yra pirmasis ir didžiausias Lietuvoje festivalis, pristatantis netradicinius, šiuolaikinius scenos menus žiūrovams iki 18 metų, o šiais metais festivalio programoje bus galima išvysti ne tik lietuvių kūrėjų, bet ir norvegų, šveicarų, belgų pasirodymus.

Festivalio KITOKS'22 akimirkos. <br> D.Putino nuotr.
Festivalio KITOKS'22 akimirkos. <br> D.Putino nuotr.
Festivalio KITOKS'22 akimirkos. <br> D.Putino nuotr.
Festivalio KITOKS'22 akimirkos. <br> D.Putino nuotr.
Festivalio KITOKS'22 akimirkos. <br> D.Putino nuotr.
Festivalio KITOKS'22 akimirkos. <br> D.Putino nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-01-10 10:56

KITOKS’23 lankytojus pasitiks su šūkiu – „Įkvėpiančios jungtys“. Šis šūkis pasirinktas neatsitiktinai. Į antrą dešimtį įkopęs festivalis, be tarptautinės spektaklių programos, šalies kūrėjų darbų pristatymo bei edukacinių renginių, Menų spaustuvėje sujungs tris tarptautinius projektus, skirtus jaunai auditorijai bei jai kuriantiems profesionalams.

Įprastinę festivalio programą šiemet papildys ir praplės „Kūrybiškos Europos“ remiamas projektas „BABEL – or The Art of Listening in TYA“ ir bendras su partneriais iš Norvegijos projektas „Be sienų: teatras vaikams ir jaunimui.“

„Taip pat laukiame ne mažo būrio svečių, tarptautinių festivalių organizatorių, kuriems pasiūlysime ne tik į festivalio programą įtrauktus lietuviškus spektaklius, bet ir susitikimus su vaikams ir jaunimui kuriančiais Lietuvos menininkais. Labai tikiuosi, kad visos šios jungtys taps dar viena įkvepiančia patirtimi mūsų festivalio auditorijai ir jai kuriantiems profesionalams“,– pasakojo festivalio programos sudarytoja Menų spaustuvės vadovė Jolita Balandytė.

Šių metų didžioji festivalio programa bus orientuota į paauglius, nors dalis pasirodymų tiks ir ikimokyklinio amžiaus vaikams bei pradinukams.

„Su festivaliu KITOKS’23 plačiau ir atidžiau susipažinti šiais metais kviečiame gimnazistus, kuriems kartais atrodo, kad šis festivalis ne jiems. Būtent šiai paauglių auditorijai festivalio metu pristatysime net kelis užsienio šalių spektaklius, pasakojančius apie savęs paieškas šiuolaikinėje visuomenėje“, – aiškino J.Balandytė.

KITOKS’23 programoje laukia ne tik pasirodymai, bet ir įvairūs edukaciniai renginiai, tarp jų – „Jaunasis kritikas“ bei „Scenos konTEKSTAI“, skirti tiek paaugliams, tiek jauniesiems profesionalams, kuriems festivalio metu bus sudarytos galimybės ne tik stebėti visus festivalio pasirodymus, tačiau po jų diskutuoti bei juos aptarti su jų kūrėjais.

Vaikams ir jaunimui skirtame festivalyje laukia įvairiapusiška pažintis su šiuolaikiniais scenos menais, o visa festivalio spalvinga programa – jau netrukus.

Festivalio programą remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Daugiau informacijos – menuspaustuve.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.