L. Vilimienė: „Visi teatro žmonės yra labai svarbūs – kartu tęsime gerus darbus“

Naujoji Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinė direktorė Laima Vilimienė savo socialinėje paskyroje siunčia žinią visiems, kuriems rūpi didžiausio šalies teatro likimas.

 L.Vilimienė.<br> M.Aleksos nuotr.
 L.Vilimienė.<br> M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laima Vilimienė

Feb 8, 2023, 2:04 PM, atnaujinta Feb 8, 2023, 2:05 PM

Džiaugiuosi, kad gimiau lietuve. Tai tvirta ir drąsi šalis, kurioje gyvena tiek talentingų žmonių. Esame maža tauta su nepaprasta talento jėga. Mes turime kuo didžiuotis. Šis nuostabus pasididžiavimo jausmas mane aplankė darbuojantis Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre – nuostabių, talentingų žmonių kolektyve. Ypač, kai komandoje gimdavo ypatingi projektai, kai gėrėdavomės mūsų mažumą pranokstančiais rezultatais.

Kai 2020 m. rugpjūčio 1 d. „Skrajojančio olando“ (R. Wagnerio opera, rež. D. Abarius, G. Šeduikis, scenografija D. Abaris, S. Šimkūnaitė, kost. dailininkė S. Straukaitė) laivas su nerimastingos sielos kapitonu A. Švilpa įplaukė į Klaipėdos elingo teritoriją, visi supratome – gimė didingas meno kūrinys, kuris pavergs širdis ir dovanos mums visiems pasididžiavimo jausmą – esame kūrėjų tauta ir galime kurti didžius dalykus.

Šis spektaklis tapo žinia pasauliui apie nuostabų lietuvių sukurtą meno deimantą. Po premjeros sekė šiam spektakliui visi įmanomi apdovanojimai Lietuvoje, transliacijos tarptautinėse platformose ir daugybė liaupsių, recenzijų, skriejančių iš tolimiausių pasaulio kampelių.

Solidus tarptautinis pripažinimas ne tik dovanojo tą nuostabų pasididžiavimo jausmą – mes, lietuviai, Klaipėdoje sukūrėme didingą meno kūrinį, bet ir išaugino tikėjimo mūsų drąsia ir talentinga tauta sparnus. Su šiuo pasididžiavimo savo tauta jausmu ir pagrįstu tikėjimu mūsų kūrybine galia ateinu į LNOBT.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras – didžiausia Lietuvos kultūros įstaiga, subūrusi talentingus ir savo darbą gerai išmanančius darbuotojus, kuriančius ir pristatančius žiūrovui aukščiausiu meniniu lygiu operos, baleto, muzikos meno veikalus. VISI žmonės yra labai svarbūs. VISI kaip darni visuma lemia nacionalinei kultūros institucijai privalomą aukštą meninio produkto kokybę ir solidžią reputaciją.

Kaip eilinė pilietė ir nauja LNOBT vadovė esu labai dėkinga Jonui Sakalauskui ir jo komandai už nuveiktus darbus ir pasiekimus. Ne vieną dabartinės komandos narį kviečiau į bendrą kūrybinį darbą Klaipėdos scenoje, tad gerai pažįstu ir vertinu jų kūrybinį potencialą.

Be abejonės, darbai bus tęsiami – su nuoširdžia pagarba kūrėjams, siekiant jų produkto vizijos kuo geresnio įgyvendinimo. Žinoma, atsiras ir naujų projektų, o taip pat ir inovatyvių, šiuolaikiškų darbo formų, siekiant įsitraukimo nacionaliniu mastu. LNOBT sutelkto talento, kompetencijų dėka kursime šiuolaikišką meninį skonį bei kartu nacionalinę tapatybę puoselėjančią meninę programą.

Būtent ant šių pagrindų kartu formuosime naują viziją, vykdant teatrui valstybės suteiktus įgaliojimus ir, įgyvendindami misiją, kursime estetinę ir visuomeninę vertę. Sieksiu įvairaus ir subalansuoto repertuaro, atitinkančio pasaulyje pripažintus standartus, aprėpiantį nacionalinius ir pasaulinius veikalus, kūrybiškai juos interpretuojant, kuriant šiuolaikinio meno tradicijas bei puikią teatro reputaciją.

Mano pateiktoje programoje nėra vietos agresorę palaikantiems kūrėjams ar atlikėjams. Pagalbos Ukrainai projektai bus tęsiami ir ieškoma naujų bendradarbiavimo formų.

Keliu sau tikslą plėsti auditoriją, tenkinant ne tik jau esamus kultūrinius poreikius, bet ir formuojant aukštesnio lygio meninį publikos skonį. Administraciniame lygmeny garantuosiu subalansuotą, tvarų ir skaidrų biudžetą kaip ir pridera nacionalinio vardo garbę nešančiai ir piliečių savimonę formuojančiai nacionalinei įstaigai.

Pirmas mano darbas bus susitikti su darbuotojais ir juos išklausyti. Neabejoju – tęsime gerus darbus ir kartu puoselėsime LNOBT nacionalinę misiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.