Sostinės „Organum“ salė ir pianistas L. Geniušas kviečia į dar negirdėto Lietuvoje fortepijono pristatymą

Šiandien „Organum“ koncertų salėje pianistas Lukas Geniušas pristatys dar tik pradedantį savo triumfo kelią didžiosiose Europos scenose instrumentą  – vieną pirmųjų naujosios kartos YAMAHA CFX fortepijoną, kurį YAMAHA atstovybėje Hamburge pats ir išrinko. 

L.Geniušas – ne tik pasaulyje pripažintas muzikos virtuozas, bet ir subtilus fortepijonų žinovas. <br> D.Matvejevo nuotr.
L.Geniušas – ne tik pasaulyje pripažintas muzikos virtuozas, bet ir subtilus fortepijonų žinovas. <br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-25 10:15

„Organum“ salę sostinėje įsteigė Vilniuje veikiantis didžiausias Baltijos šalyse „Organum“ fortepijonų salonas. Joje įrengtoje instrumentų ekspozicijoje galima išvysti visą klavišinių istorinę evoliuciją – nuo kolekcinio senovinio fortepijono iki moderniausių „Yamaha“, „Bösendorfer“, kitų garsių firmų modelių.

Nuo šiol kolekcijoje puikuosis ir vienas pirmųjų naujosios kartos YAMAHA CFX fortepijonas, kurį YAMAHA atstovybėje Hamburge padėjo išrinkti pasaulyje pripažintas pianistas ir subtilus fortepijonų žinovas L.Geniušas.

„Kiekvienas menininkas gyvena dėl tokių akimirkų, kai muzika teka laisvai it srauni upė, kai atlikėjas ir fortepijonas tampa vieniu. To nepasieksi vien kasdieniu darbu – reikia tokio fortepijono, kuris veiktų kaip tavo kūno dalis, leistų perteikti platų jausmų ir emocijų spektrą, skambėtų išskirtiniu tembru ir atlieptų tyru rezonansu“ – tvirtina YAMAHA CFX kūrėjai.

Savo instrumento idėją jie brandino daugiau kaip pusę amžiaus, remdamiesi praeities meistrų išmintimi ir mūsų laikmečio naujovėmis.

Fortepijonų tobulinimo istorija trunka jau daugiau kaip 300 metų. Tačiau naujasis YAMAHA CFX, pasak gamintojų, atveria dar nepatirtas muzikos atlikimo galimybes ir ženkliai praplečia atlikėjo saviraiškos ribas. Japonų projektuotojai ir meistrai kartu su jiems talkinusiais žymiausiais pasaulio pianistais suteikė instrumentui tai, kas įkūnija muzikos meno reikšmę žmonėms: skambesio galią ir gelmę.

Naujojo fortepijono galimybėmis bus galima įsitikinti šiandienos koncerte, kuriame L.Geniušas nauju fortepijonu skambins Franzo Schuberto ir Ferenco Liszto kūrinius.

L.Geniušas pristatys naujos kartos fortepijoną YAMAHA CFX „Organum“ koncertų salėje (Savanorių pr. 1) vasario 25 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.