„Taško“ teatro „Dantenija“ – linksmas spektaklis, kuriame slepiasi edukacija

Kovo 26 dieną Klaipėdoje bus rodomas „Taško“ teatro spektaklis visai šeimai „Dantenija“. Šio spektaklio tikslas – šviesti mažuosius žiūrovus apie burnos higienos svarbą ir bendradarbiaujant su sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ teatru „Drugelis“ keisti žiūrovų sampratą apie neįgalių žmonių galimybes.

Scena iš spektaklio „Dantenija“.<br> D.Rimeikos nuotr.
Scena iš spektaklio „Dantenija“.<br> D.Rimeikos nuotr.
Scena iš spektaklio „Dantenija“.<br> D.Rimeikos nuotr.
Scena iš spektaklio „Dantenija“.<br> D.Rimeikos nuotr.
Scena iš spektaklio „Dantenija“.<br> D.Rimeikos nuotr.
Scena iš spektaklio „Dantenija“.<br> D.Rimeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Taško“ teatro inf.

Mar 24, 2023, 1:53 PM

Klaipėdoje reziduojantis „Taško teatras“ – tai Valentino Masalskio 2017-aisiais įkurtas, o 2020 metais kultūros ministro pripažintas profesionaliu teatru. Veržlūs ir kūrybiški „Taško“ teatro menininkai nuolat ieško visuomenei aktualiausių temų, savo darbais kalba apie įvairius socialinius reiškinius. Spektaklis „Dantenija“ – puikus kryptingos šio teatro vizijos pavyzdys.

Spektaklio visai šeimai „Dantenija“ veiksmo ašis – klastingojo lordo Bakterono vadovaujamos bakterijų armijos ir „Oral team“ švaros herojų kova, kuri kasdien vyksta kiekvieno žmogaus burnoje. Šis spektaklis ypatingas tuo, kad jame atgyja visi dantų gydytojo kabinete įprastai matomi prietaisai. Jie visi atlieka herojų vaidmenį ir bando išsaugoti švarią vaiko burną nuo blogio genijaus lordo Bakterono, kuris kaip ir tikros burnos bakterijos – yra atsakingas už dantų gedimą.

Lordas Bakteronas, be abejonės, turi visą blogiukų armiją, kurią meistriškai suvaidina sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ teatro „Drugelis“ aktoriai.

Šiame spektaklyje vyrauja ryškūs kostiumai, šmaikščios dekoracijos, muzikos ir šviesų pasiutpolkė, kuri įtraukia vaikus į nepamirštamą reginį.

Šis kūrinys turi išliekamąją vertę, kuri labai praverčia tėveliams – jo metu vaikai supažindinami su dantų kariesu ir kaip maisto likučiai gali sugadinti dantukus, todėl supranta apie jų priežiūros svarbą, noriai juos valosi, o tai darydami – niūniuoja aktorių spektaklyje atliekamas įsimintinas daineles.

Režisierė Laura Sakurskytė-Žilinskienė apie spektaklį: „Kaip režisierė su „Klaipėdos Vilties“ teatru „Drugelis“ dirbu nuo 2014 metų. Sutikau dirbti viename spektaklyje, tačiau šių aktorių nuoširdumas ir svajonė, kad jų “spektaklius pamatytų kuo daugiau sveikų žmonių, nes tik tarp jų ir patys jaučiamės sveiki“, paskatino mane ieškoti įvairių teatro bendradarbiavimo galimybių.

Viena jų – užsimezgusi draugystė su „Taško“, kurių vertybės ir spektaklio „Dantenija“ idėja sujungė mus bendram tikslui – mažinti negalią turinčių žmonių socialinę atskirtį ir įtikinti žiūrovus, jog visi esame to paties pasaulio žmonės, galintys kurti, galintys dovanoti vieni kitiems gražiausias emocijas. Mūsų spektaklis buvo įtrauktas į kultūrinės edukacijos „Kultūros pasas“ programą, todėl tikiuosi, kad mūsų draugystė, kūryba „be sienų“ ir išankstinių nuostatų, kad neįgalus žmogus ko nors negali, aplankys daug Lietuvos vaikų.“

Spektaklis „Dantenija“. Kovo 26 d. 12 val. Klaipėdos „Kultūros fabrikas“ (Bangų g.5A, Klaipėda).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.