Anapilin iškeliavo scenografas, teatro „Menas“ steigėjas Kęstutis Vaičiulis

Netikėtai mirė dailininkas, scenografas, kultūros Žmogus, panevėžietis, teatro „Menas“ steigėjas Kęstutis Vaičiulis. Jam gegužės 27 dieną būtų sukakę 73 metai.

Kęstutis Vaičiulis.<br>JP.lt nuotr
Kęstutis Vaičiulis.<br>JP.lt nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė

Apr 6, 2023, 5:41 PM, atnaujinta Apr 6, 2023, 7:43 PM

Velionio K. Vaičiulio gyvenimas ir darbai turėjo didžiulės įtakos Panevėžio miesto kultūros ir meno raidai nuo1975-ųjų iki pat šių dienų.

Bene svarbiausias faktas apibūdinantis K. Vaičiulį – jis buvo vienas iš teatro „Menas“ įkūrėjo. Be to, jį garsino karikatūros. Šiuo metu kelios jo karikatūros eksponuojamos karikatūristų parodoje Kėdainiuose ir jis ruošėsi karikatūrų parodai Panevėžyje, galerijoje XX.

K. Vaičiulis gimė 1950 metais gegužės 27 d. Šiauliuose. Mokėsi Šiaulių 5-ojoje vidurinėje mokykloje. 1976-aisiais baigė Vilniaus dailės institutą. 1975–1991 m. dirbo tuomet Panevėžio, o dabar Juozo Miltinio dramos teatre vyriausiuoju dailininku. 1991–2004 m. – teatro „Menas“ vyriausiuoju dailininku, o 2004–2019 metais – teatro „Menas“ direktoriumi.

Nuo 1990 metų Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Kūrybos žanras – scenografija, tapyba, karikatūra. Surengė personalinių parodų. Sukūrė scenografijų Panevėžio J. Miltinio dramos teatro, teatro „Menas“, Panevėžio Muzikinio teatro spektakliams.

Ilgametė, buvusi Panevėžio miesto savivaldybės darbuotoja Dalia Meškauskienė sakė, kad ją žinia apie K. Vaičiulio mirtį pribloškė.

„Nieko daug pasakyti negaliu, nes žinia buvo labai netikėta. Todėl galiu tik pasakyti: ilsėkis ramybėje, didžiai gerbtas kultūros ir meno Žmogau, su kuriuo kartu dirbant sukurta dabartinė kultūros ir meno įstaigų sistema Panevėžyje, pradėti ir įgyvendinti dideli darbai bei nubrėžtos Panevėžio kultūros ir meno ateities gairės. Kęstutis buvo iš tų žmonių, kuris turėjo savo nuomonę ir už ją kovojo, nesivadovavo bandos jausmu“, – negailėjo gražių žodžių velioniui D. Meškauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.