Tarp Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertų šį pavasarį – Marijampolė, Utena ir Alytus

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, tęsia tradiciją savo koncertų programas pristatyti ir regionų klausytojams. Tad jau balandžio 19, 21 ir 22 d. kartu su solistais sopranu Lina Dambrauskaite ir tenoru Karoliu Kašiuba orkestras viešės Marijampolėje, Utenoje ir Alytuje.

 L. Dambrauskaitė ir K. Kašiuba.<br> Rengėjų nuotr.
 L. Dambrauskaitė ir K. Kašiuba.<br> Rengėjų nuotr.
 L.Dambrauskaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 L.Dambrauskaitė.<br> Rengėjų nuotr.
 K. Kašiuba.<br> Rengėjų nuotr.
 K. Kašiuba.<br> Rengėjų nuotr.
 LVSO Valdoų rūmuose.<br>J. Auškelio nuotr.
 LVSO Valdoų rūmuose.<br>J. Auškelio nuotr.
 G.Rinkevičius ir LVSO Valdovų rūmuose.
 G.Rinkevičius ir LVSO Valdovų rūmuose.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 8:52 AM

„Svarbu, kad profesionalusis scenos menas būtų prieinamas visiems. Klasikinė muzika neabejotinai turtina žmogaus vidinį pasaulį, ugdo asmenybę ir plečia akiratį. Norime, kad ją turėtų galimybę išgirsti ne tik didžiųjų miestų, bet ir visos Lietuvos klausytojai. Todėl kasmet keliaujame, o bilietams į regionuose vykstančius koncertus taikome draugiškas kainas“, – kalbėjo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas Stasys Pancekauskas.

Šią savaitę kartu su solistais sopranu Lina Dambrauskaite ir tenoru Karoliu Kašiuba Marijampolės, Utenos ir Alytaus klausytojams orkestras pristatys klasikos šedevrais tapusių G. Donizetti, F. Leháro, G. Verdi, G. Puccini ir kitų operų arijų programą.

Lina Dambrauskaitė, baigusi klasikinio vokalo magistrantūros studijas pas prof. Sigutę Stonytę, išvyko stažuotis Londono karališkosios akademijos operos studijoje. 2015 m. dainininkė debiutavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, 2017 m. – „Vilnius City Opera“ kolektyve ir tais pačiais metais laimėjo stažuotę Londono karališkosios muzikos akademijos operos studijoje.

2019 m. solistė prisijungė prie tarptautinės operos studijos Ciuricho operos teatre. L. Dambrauskaitė jau yra koncertavusi Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Pietų Korėjoje, Kinijoje ir kitur.

Be reikšmingų vaidmenų operoje, solistė dažnai kviečiama dainuoti vokaliniuose veikaluose, tarp kurių – J. Haydno „Pasaulio sutvėrimas“ ir G. Mahlerio ketvirtoji simfonija su Mirga Gražinyte-Tyla ir Birmingemo miesto simfoniniu orkestru. 2022 m. L. Dambrauskaitė pelnė Auksinį scenos kryžių už Mari vaidmenį G. Donizetti operoje „Pulko duktė“ ir Sofi vaidmenį R. Strausso operoje „Rožės kavalierius“.

Šį vakarą solistės partneris scenoje – talentingasis tenoras Karolis Kašiuba, kuriam šiandien žadamos itin didelės perspektyvos. 2015 m. solistas baigė Kauno Juozo Gruodžio konservatoriją, dainavimo specialybę. 2022 m. įgijo magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Irenos Milkevičiūtės klasėje.

Nuo 2021 m. K. Kašiuba dirba Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro stažuotoju ir jau sukūrė vaidmenis tokiose operose kaip G. Verdi „Traviata“, G. Puccini „Bohema“, R. Strausso „Rožės kavalierius“, P. Čaikovskio „Eugenijus Oneginas“, W. A. Mozarto „Užburtoji fleita“ ir kt. Solistas taip pat yra koncertavęs su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Lietuvos nacionalinės filharmonijos kameriniu ansambliu „Musica humana“ ir kt.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai įvyks 2023 m. balandžio d. 19 d. 18 val. Marijampolės kultūros centre, balandžio 21 d. 18 val. Utenos kultūros centre ir balandžio 22 d. Alytaus kultūros centre. Dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius. Bilietų galite įsigyti Marijampolės kultūros centro, „Bilietai.lt“ kasose ir internetu www.bilietai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.