Kauno miesto simfoninis orkestras dovanoja nemokamą Motinos dienos koncertą

Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiame gražiausią pavasario šventę – Motinos dieną. Šia proga Kauno miesto simfoninis orkestras kauniečiams ir miesto svečiams dovanoja šventinį Motinos dienos koncertą, kuriame skambės gražiausios operų arijos ir orkestrinės uvertiūros. Svajingų melodijų puokštę mylimoms Mamoms skirs ypatingi orkestro bičiuliai – maestro Konstantinas Orbelianas bei Ukrainos nacionalinės operos solistė Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk.

K. Bakhritdinova-Kravchuk savo profesinę veiklą šiuo metu tęsia Lietuvoje.<br> Rengėjų nuotr.
K. Bakhritdinova-Kravchuk savo profesinę veiklą šiuo metu tęsia Lietuvoje.<br> Rengėjų nuotr.
K. Bakhritdinova-Kravchuk savo profesinę veiklą šiuo metu tęsia Lietuvoje.<br> Rengėjų nuotr.
K. Bakhritdinova-Kravchuk savo profesinę veiklą šiuo metu tęsia Lietuvoje.<br> Rengėjų nuotr.
 K.Orbelianas.<br> Rengėjų nuotr.
 K.Orbelianas.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

KMSO inf.

May 5, 2023, 8:36 AM

Atlikėja šiam koncertui ruošia išskirtinę programą – klausytojai išgirs retai Lietuvos scenoje skambančius ukrainiečių kompozitorių kūrinius, o taip pat K. Bakhritdinova-Kravchuk publiką nustebins atlikdama puikiai žinomas lietuvių kompozitorių arijas. Koncerto programą vainikuos Kauno miesto simfoninio orkestro atliekamos gražiausios orkestrinės uvertiūros.

Ne pirmą kartą su Kauno miesto simfoniniu orkestru bendradarbiaujanti K. Bakhritdinova-Kravchuk studijavo solinį dainavimą ir fortepijoną Lvovo Mykolos Lysenkos nacionalinėje muzikos akademijoje. Atlikėja sėkmingai kūrė vaidmenis Ukrainos, Europos ir Azijos operos teatruose, koncertavo Austrijos, Vokietijos Lenkijos, Švedijos, Danijos, Šveicarijos, Norvegijos, Suomijos koncertų salėse. Solistės repertuare – Amelijos iš G. Verdi operos „Kaukių balius“, Mikaelos iš G. Bizet operos „Karmen“, Tatjanos iš P. Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“, Donos Anos iš W. A. Mozarto operos „Don Žuanas“, Dezdemondos iš G. Verdi operos „Otelas“, Margaritos iš Ch. Gounod operos „Faustas“ vaidmenys.

Prasidėjus karui Ukrainoje, atlikėjai teko palikti Kyjivą. Savo profesinę veiklą šiuo metu K. Bakhritdinova-Kravchuk tęsia Lietuvoje, bendradarbiauja su Lietuvos scenos meno įstaigomis, rengia solines programas ir atstovauja savo šaliai pristatydama Ukrainos kompozitorių kūrybą.

Įėjimas į koncertą su kvietimais. Nemokamus kvietimus galima atsiimti Kauno valstybinės filharmonijos kasoje, skaičius ribotas. Vienam asmeniui išduodami ne daugiau kaip 2 kvietimai.

Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas Motinos dienai „Svajingų melodijų puokštė“ Kauno valstybinėje filharmonijoje – gegužės 7 d., sekmadienį, 15 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.