„Kūrybinis impulsas“ tiesia kelius menų link

Antrąjį gyvavimo dešimtmetį pradedantis „Kūrybinis impulsas“ jau ne kartą vyko netikėtose šokiui erdvėse. Šįmet gegužės 25-ąją renginys žiūrovus pirmą kartą kviečia į Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VILNIUS TECH) priklausantį LinkMenų fabriką (Linkmenų g. 28). 

Vaida Šniurevičiūtė.<br>M.Aleksos nuotr.
Vaida Šniurevičiūtė.<br>M.Aleksos nuotr.
A.Kundrotas.<br>M.Aleksos nuotr.
A.Kundrotas.<br>M.Aleksos nuotr.
Martynas Rimeikis.<br>M.Aleksos nuotr.
Martynas Rimeikis.<br>M.Aleksos nuotr.
Gohar Mkrtchyan.<br>M.Aleksos nuotr.
Gohar Mkrtchyan.<br>M.Aleksos nuotr.
Kristina Gudžiūnaitė.<br>M.Aleksos nuotr.
Kristina Gudžiūnaitė.<br>M.Aleksos nuotr.
Jurgita Skiotytė.<br>M.Aleksos nuotr.
Jurgita Skiotytė.<br>M.Aleksos nuotr.
Julija Stankevičiūtė ir Gohar Mkrtchyan.<br>M.Aleksos nuotr.
Julija Stankevičiūtė ir Gohar Mkrtchyan.<br>M.Aleksos nuotr.
Imanol Sastre ir Julija Stankevičiūtė.<br>M.Aleksos nuotr.
Imanol Sastre ir Julija Stankevičiūtė.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Renata Baltrušaitytė, LNOBT

May 24, 2023, 11:12 AM

„Kiekvienoje naujoje erdvėje tenka įveikti baimę, nepasitikėjimą ir neužtikrintumą, bet galiausiai visa tai virsta naujomis patirtimis. Džiaugiuosi, kad kasmet į šį nuotykį neriame vis drąsiau. Juk svarbiausia „Kūrybiniame impulse“ netgi ne tai, kokia choreografinė miniatiūra bus sukurta, o tai, ką iš jos atsineši į teatro sceną. Kuriant paaštrėja aplinkos stebėjimas, padažnėja vidiniai pokalbiai su savimi, o tai leidžia šokėjams vis labiau artėti link menų“, – teigia LNOBT baleto meno vadovas Martynas Rimeikis.

Jau ketvirtą kartą renginio koordinatore tampanti baleto artistė Kristina Gudžiūnaitė neslepia kasmet čia išmokstanti kažką naujo. Pagrindinis jos rūpestis „Kūrybiniame impulse“ – kad kolegoms, pasiryžusiems kurti choreografiją, atėjus į naują erdvę „nereikėtų laukti, kol kažkas kažką atveš ar pakabins lemputę“. 

„Stengiuosi, kad kasmet vis daugiau šokėjų prisidėtų ir prie renginio organizavimo. Tarkim, šįmet trupės kolegos pasiūlė ne vieną renginio plakato idėją, o labiausiai nudžiugino Edvinas Jakonis, entuziastingai apsiėmęs sukurti „Kūrybinio impulso“ reklaminius vaizdo siužetus, kuriais visus nustebino. Muziką jiems parašė kompozitorė Marija Paškevičiūtė“, – pasakoja K. Gudžiūnaitė. 

„Būti šioje „barikadų pusėje“ man daug įdomiau, nei pačiai šokti scenoje. Iš pradžių, eidama į pirmąsias savo kūrinių repeticijas, net keletą vadybos knygų pasiimdavau, nes kiekvienas artistas yra asmenybė ir kiekvieną dieną jis gali būti vis kitoks. Bet man patinka dirbti su žmonėmis, todėl labiausiai ir laukiu repeticijų. O pasirodymo diena jau būna didelis stresas“, – pasakoja „Kūrybinio impulso“ rekordininkė – devintą kartą  šiame projekte dalyvaujanti Vaida Šniurevičiūtė-Juknelienė. 

„Atsidurti choreografo vietoje nebūna lengva, bet visada maloniai stebina, kaip noriai kolegos sugeria tavo mintis, patys jas permąsto ir prideda kažką savito. Vyksta įdomus dalinimosi procesas, kuriame nesijaučiu viršesne už kitus“, – teigia viena iš šių metų „Kūrybinio impulso“ dalyvių Julija Stankevičiūtė. 

LNOBT trupėje šokantis ispanas Imanolas Sastre svarsto, kad bendrauti su kolegomis kasdienybėje ir pačiam kuriant spektaklį nėra tas pat – gali tekti ir mažumėlę apsipykti, tačiau visa tai – įdomus procesas ir bijoti tikrai nėra ko.  O armėnų kilmės ispanė Gohar Mkrtchyan sako, kad dalyvavimas „Kūrybiniame impulse“ leidžia iš visai kitos pusės pamatyti ir įvertinti tiek šokėjo, tiek choreografo darbą bei geriau suprasti, ko iš tavęs tikisi teatro spektaklių statytojai. 

LNOBT meninės veiklos departamento vadovė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė primena, kad „Kūrybinio impulso“ žiūrovų salėje laukiami ir LNOBT organizuojamo recenzijų konkurso dalyviai: jauniesiems choreografams būtų tikrai įdomu sužinoti, kaip jų darbus „perskaito“ žiūrovai.    O laikinasis LNOBT generalinis direktorius Audrius Kundrotas pasidžiaugė neblėstančiu teatro jaunimo kūrybingumu ir įkvėpimo kibirkštėlėmis, kurias jie ištransliuoja scenoje. Ir pakvietė visus, besiilginčius tų kibirkštėlių, gegužės 25-osios vakarą atvykti į LinkMenų fabriką. Vienuoliktoji „Kūrybinio impulso“ premjera prasidės LNOBT žiūrovams įprastu laiku – 18.30 val. 

Savo kompozicijas žiūrovams pristatys aštuoni kūrėjai: LNOBT baleto solistai Urtė Bareišytė-Žuromskienė, G. Mkrtchyan, J. Stankevičiūtė, V. Šniurevičiūtė-Juknelienė, Kipras Chlebinskas ir I. Sastre, o taip pat Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriaus moksleivė Akvilė Šulcaitė ir viešnia iš Latvijos nacionalinės baleto trupės Elza Leimanė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.