Pažaislio festivalyje damą Sarah Connolly keičia tenoras Edgaras Montvidas

Pažaislio muzikos festivalio organizatorius pasiekė žinia, jog dėl ligos, pasitvirtinus teigiamam COVID-19 testui, į Lietuvą neatvyks mecosopranas iš Jungtinės Karalystės dama Sarah Connolly. Tačiau birželio 21 d. Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme įvyks operos solisto, Nacionalinės premijos laureato Edgaro Montvido išskirtinis koncertas.

 E. Montvidas Pažaislyje. <br> Rengėjų nuotr.
 E. Montvidas Pažaislyje. <br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 1:39 PM

Kartu su maestro Gintaro Rinkevičiaus diriguojamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru E. Montvidas atliks prancūzų kompozitoriaus Ernesto Chaussono dainų ciklą „Meilės ir jūros poema“. Tai reta galimybė išgirsti E. Montvido, dažniausiai koncertuojančio ne Lietuvos scenose, koncertą.

„Apgailestaujame, kad likus keletui dienų iki planuoto damos Sarah Connolly koncerto, tenka pranešti žinią apie atlikėją užklupusią ligą. Nuoširdžiai linkime Sarah sveikatos ir kuo greičiau įveikti ligą.

Birželio 21 d., kai turėjo įvykti karališkojo mecosoprano koncertas, publikos lauks Edgaro Montvido rengiamas prancūziškosios romantikos vakaras. Kviečiame nepraleisti labai retai pasitaikančios progos išgirsti vieno garsiausių Lietuvos operos solistų koncertą, į kurį galios bilietai įsigyti į S. Connolly koncertą“, – žinia apie festivalio programos pokyčius dalijosi Pažaislio muzikos festivalio direktorė Giedrė Mikaitienė.

Birželio 21 d. E. Montvidas išlaikys kolegės S. Connolly užduotą temą – prancūzų romantiką, atlikdamas E. Chaussono dainų ciklą „Meilės ir jūros poema“. Pasak E. Montvido, kūrinys išsiskiria savo poetiškumu, regis, ne tik žodžiuose, bet ir garsų sąskambiuose išnyra menininką įkvėpę vaizdiniai – subtiliosios alyvos, jūros ir dangaus žydrynė, vėjo plaikstomi krentantys lapai ar mėnesiena, o oras pritvinkęs žiedų aromato. Iš tiesų tai simbolistinė kompozicija – garsinėmis ir gamtos vaizdų asociacijomis E. Chaussonas perteikia žmogaus pasaulį, jo jausmus ir išgyvenimus.

Karališkasis britų mecosopranas S. Connolly tęs bendradarbiavimą su Pažaislio muzikos festivalio organizatoriais, ieškant galimybių koncertą Lietuvos publikai pristatyti festivalyje ateityje.

Primename, kad į E. Montvido koncertą galios į damos Sarah Connolly koncertą įsigyti bilietai arba juos galima grąžinti jų įsigijimo vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.