Panevėžio jubiliejaus proga skambės žymių žemiečių „Garsai gimtajam miestui“

Panevėžio muzikinis teatras, įsitraukdamas į Panevėžio miesto 520 metų jubiliejaus renginių sūkurį, rudens sezoną pradeda ypatingo formato renginiais – žymių panevėžiečių kūrybos vakarais.

 L. Vilkončius.<br> D. Matvejevo nuotr.
 L. Vilkončius.<br> D. Matvejevo nuotr.
 M. Tubelytė.<br> LR archyvo nuotr.
 M. Tubelytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Renginio afiša.
 Renginio afiša.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-28 12:17

„Norėdami, kad muzikos ir pokalbių vakarai būtų jaukūs, kupini gyvų prisiminimų ir prieinami visiems miesto gyventojams bei svečiams, nusprendėme į juos bilietų nepardavinėti ir teatro duris atverti visiems norintiems išgirsti, pasidalinti ir įsikvėpti“, – sak4 Panevėžio muzikinio teatro vadovė Kotryna Nekrošiūtė.

Projektas „Garsai gimtajam miestui“ – tai žymių, iš Panevėžio kilusių įvairių kartų, skirtingoms sritims atstovaujančių muzikų kūrybos vakarai. Miestas gali didžiuotis nemažu būriu Panevėžyje augusių ir profesiškai subrendusių menininkų, kurie reziduoja kituose Lietuvos regionuose ar net užsienio valstybėse ir į gimtąjį miestą grįžta itin retai. Savo gimtąjį miestą šalyje ir pasaulyje garsinantys menininkai panevėžiečiams yra pažįstami fragmentiškai, todėl miesto jubiliejus – puiki proga juos pristatyti, pažinti bei pastebėti.

Pirmajame Panevėžio muzikinio teatro rudens sezono organizuojamame kūrybiniame vakare, rugsėjo 2 dieną, panevėžiečiai ir miesto svečiai turės galimybę susitikti su Vokietijoje gyvenančia , prestižiniam apdovanojimui nominuota operos soliste Milda Tubelyte.

„Panevėžys buvo mano sėkmingo kelio pradžia. Čia pamilau muziką ir sutikau nuostabių pirmųjų mokytojų, be kurių nebūčiau ten, kur esu dabar. Be galo smagu grįžti, kad ir vienai dienai, ir pasidalinti savo muzikine patirtimi, gyvai padainuoti gimtojo miesto klausytojams, šeimai ir draugams, kurie progų mane išgirsti turi, deja, labai mažai“, – teigė M. Tubelytė.

Antrajame kūrybos vakare, rugsėjo 7 dieną, teatro lankytojai susipažins su Lietuvoje puikiai vertinamu kompozitoriumi, pedagogu, atlikėju Laimiu Vilkončiumi.

„Man šis projektas – dar viena galimybė be proginio apsimetimo, išdidžiai prisipažinti, jog esu kilęs iš Panevėžio. Su gimtuoju miestu kūrybiškai gal ir nesu labai susijęs, tačiau, kai miestas minėjo savo 500 metų jubiliejų, mano kartu su Elena Mezginaite sukurta „Odė Panevėžio miestui“ buvo atlikta Laisvės aikštėje. Tai buvo neeilinis įvykis ir man, ir miestui. Džiaugiuosi, kad ir 520 metų miesto jubiliejų minėsiu būtent Panevėžyje“, – dalijosi mintimis L. Vilkončius.

Rugsėjo pradžioje vyksiančiuose nemokamuose kūrybos vakaruose teatro lankytojai galės ne tik išgirsti koncertinę atlikėjų programą, parengtą su Panevėžio muzikinio teatro muzikantais, bet ir dalyvauti įtraukiančiuose pokalbiuose, pamatyti niekur nepublikuotas akimirkas iš muzikų asmeninio archyvo bei išgirsti pasakojimus apie kūrybos kelią.

„Panevėžio muzikinio teatro rudens sezono pradžia sutampa su Panevėžio miesto gimtadieniu, kuris šiemet jau 520-tas. Gražaus jubiliejaus proga nusprendėme pasveikinti panevėžiečius ir miesto jubiliejinius metus pažymėti aukštos meninės vertės kūrybos vakarais, skatinančiais didžiuotis savo muzikaliu miestu ir domėtis profesionaliąja scenos meno kultūra.

Teatro sezoną atidarysime vakaru su įspūdingo balso savininke, operos soliste Milda Tubelyte, kuri scenoje pasirodys su Panevėžio styginių kvartetu, o susitikimas su kompozitoriumi ir atlikėju Laimiu Vilkončiumi simboliškai vyks tikrąją Panevėžio miesto gimimo dieną ir taps prasminga įžanga į visą jubiliejinių renginių maratoną“, – pasakoja teatro vadovė.

Kūrybos vakarai Panevėžio muzikiniame teatre: 2023 m. rugsėjo 2 d. 18 val. vyks susitikimas su operos soliste Milda Tubelyte ir Panevėžio styginių kvartetu, rugsėjo 7 d. 18 val. – su kompozitoriumi ir atlikėju Laimiu Vilkončiumi. Renginiai nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.