Po įtemptos kovos jaunųjų pianistų ir vargonininkų lauks 42 000 eurų prizas

IX tarptautinis M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas įgauna pagreitį. Po viso savaitgalio vykusių įtemptų pasirodymų, paaiškėjo, kas keliauja į antrąjį turą.

 Vargonininkų konkurse karaliauja jaunieji čekai. <br> Rengėjų nuotr.
 Vargonininkų konkurse karaliauja jaunieji čekai. <br> Rengėjų nuotr.
 Po pirmojo pianistų turo iš dvidešimt penkių konkursantų labiausiai pasisekė Lietuvai – į antrąjį turą pakliuvo net 9 atlikėjai.<br> Rengėjų nuotr.
 Po pirmojo pianistų turo iš dvidešimt penkių konkursantų labiausiai pasisekė Lietuvai – į antrąjį turą pakliuvo net 9 atlikėjai.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-09-18 19:55

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje pirmajame konkurso ture varžėsi ir jaunieji pianistai, ir vargonininkai. Į savo repertuarą privalomąja tvarka jie turėjo įtraukti ne tik J. S. Bacho, bet ir M. K. Čiurlionio kūrinius.

Tiek pianistų, tiek vargonininkų konkursų dalyviai parengė programą pagal konkurso reikalavimus ir pateikė ją tarptautinei komisijai. Šių metų konkurso repertuaras labai platus, o didžiausias dėmesys skiriamas M. K. Čiurlionio ir šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūrybai.

Po pirmojo pianistų turo iš dvidešimt penkių konkursantų labiausiai pasisekė Lietuvai – į antrąjį turą pakliuvo net 9 atlikėjai. O štai vargonininkų konkurse karaliauja jaunieji čekai. Iš trylikos patekusių į antrąjį turą – jų net keturi. Lietuva čia turės du atstovus.

M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso dalyviai demonstruoja aukštą meistriškumą ir talentą. „Tarp konkurso dalyvių vyksta įtempta kova, o komisijų nariams tenka išties nelengva užduotis – nuspręsti, kas vertas geriausiųjų titulo. Juk šis konkursas – tai ne tik piniginis prizas, bet ir tramplinas patekti į didžiąsias pasaulio scenas“, – sakė konkurso direktorius Eugenijus Butvydas.

Finale gali varžytis iki 6 dalyvių, kurių laukia net 42 000 eurų piniginis prizas. Geriausi pianistai rugsėjo 22-23 dienomis gros Lietuvos Nacionalinėje filharmonijoje kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Modesto Barkausko. Vargonų konkurso nugalėtojai pasirodys Šv. Kazimiero bažnyčioje rugsėjo 24 dieną.

IX tarptautinis M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas – tai dalis ir Vilniaus 700-ojo gimtadienio programos. Tarptautinį konkursą parėmė ir partneriais tapo ne tik Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Lietuvos nacionalinė filharmonija, bet ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Daugiau informacijos apie Tarptautinio kultūros projektų centro rengiamą konkursą:  https://ciurlionis.link bei https://www.facebook.com/musiccompetitionsinlithuania.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.