Būgnų patrakėlis Dalius Naujokaitis-Naujo rengia „Tamsta“ klube istorinį festivalį „NoJo FEST“

Kas bent kartą scenoje matė džiazo būgnininko ir kompozitoriaus Daliaus Naujokaičio-Naujo pasirodymą, tas žino, kad aistringas muzikantas visada užburia publiką. Stebinti jis pasiruošęs ir spalio 11 dieną, kai gyvos muzikos klube „Tamsta“ vyks D. Naujokaičio inicijuotas vienos dienos festivalis „NoJo FEST“.

 D. Naujokaitis.<br> R. Šeškaičio nuotr.
 D. Naujokaitis.<br> R. Šeškaičio nuotr.
 D. Naujokaitis.<br> R. Šeškaičio nuotr.
 D. Naujokaitis.<br> R. Šeškaičio nuotr.
 D. Naujokaitis.<br> R. Šeškaičio nuotr.
 D. Naujokaitis.<br> R. Šeškaičio nuotr.
 „NoJo Airlines Orchestra“.<br> „Vilnius Jazz“ nuotr.
 „NoJo Airlines Orchestra“.<br> „Vilnius Jazz“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 9:40 AM

Niujorke beveik 3 dešimtmečius gyvenantis perkusininkas, Jono Meko bendražygis D. Naujokaitis-Naujo pelnė išskirtinio muzikanto reputaciją ne tik už Atlanto, bet ir Lietuvoje, kur

dažnai buvoja. Ekspresyvūs Daliaus pasirodymai virsta performansais, į kuriuos jis kaip magnetas pritraukia ir bendraminčius muzikantus, ir eksperimentams nusiteikusius klausytojus.

Savo kūrybinę veiklą D. Naujokaitis apibūdina paslaptingai: „Muzika yra draugystė. Jonas Mekas taip dainuodavo. Viskas turi savo garsą, kiekviena plunksnelė, vėjas ir skruzdėlė, iš to ir konstruojame savo kūrinius“, – aiškino „NoJo FEST“ iniciatorius.

Kai muzika yra draugystė, nelieka nieko kito, kaip tik formuoti draugų orkestrą ir visus juos pakviesti ant pakylos.

Festivalio metu kompaktiškoje „Tamsta“ scenoje tilps daugiau kaip 20 žmonių kolektyvas „NoJo Airlines Orchestra“ – visą muzikinių instrumentų spektrą valdantys profesionalai, kuriems nėra neįveikiamų užduočių. Tai – įvairiuose muzikiniuose projektuose nuolatos pasirodantys, publikai pažįstami ir iššūkius drąsiai priimantys Lietuvos improvizuotojai. Jiems diriguos D. Naujokaičio bičiulis ir scenos parneris amerikiečių saksofonistas Jonathonas Haffneris.

„Tiek Niujorke, tiek ir Vilniuje groju su draugais ir pažįstamais – žmonėmis, kurie turi charakterį ir savo muzikinį veidą, taigi ir festivalio programa sudaryta tuo pačiu principu. Grosime savo sukurtas kompozicijas, bus daug dirigavimo, įtrauksime publiką ir išnaudosime palankias „Tamsta“ klubo erdves. Tai bus šventė muzikantams, draugams ir vilniečiams“, – kalbėjo vienos dienos festivalio sumanytojas perkusininkas D. Naujokaitis-Naujo.

„NoJo Airlines Orchestra“ pasirodymas bus kulminacinis vienos dienos festivalio momentas, o prieš tai susirinkusieji galės išgirsti dar du kolektyvus su perkusininku D. Naujokaičiu priešakyje. Į sceną kils būgnininkai Adas Gecevičius ir Tuomas J. Räsänenas, gitaristai Paulius Vaškas ir Pranas Kentra, bosininkas Aurelijus Užameckis ir kiti improvizuotojai, kuriems muzika yra netikėtų, nevaržomų eksperimentų aikštelė.

Kad festivalio „NoJo FEST“ metu suburtos grupės, sugroti kūriniai ir sukurta atmosfera neliktų vienadienis džiaugsmas, gyvos muzikos klubas „Tamsta“ planuoja įrašyti festivalio vakaro programą.

„Daliaus pasirodymai originalūs ir nepakartojami, jis – žmogus, keičiantis erdvę. Mums šis festivalis – istorinis įvykis, seniai svajojome, kad „Tamstos“ klube pasirodytų „NoJo Airlines Orchestra“. Šį performansą, kurio metu pati erdvė taps instrumentu, užfiksuosime ir išleisime vinilinės plokštelės pavidalu“, – spalio 11 dienos planais dalijosi gyvos muzikos klubo „Tamsta“ meno vadovas, muzikantas Aurimas Rimeikis.

Daugiau informacijos: www.tamstaclub.lt, bilietus į festivalį „NoJo FEST“ spalio 11 dieną platina Paysera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.