IX Tarptautiniame M. K. Čiurlionio konkurse savo nugalėtojus skelbs ir publika

Tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurse įtampa auga. Jau šį vakarą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyks pirmasis pianistų finalo koncertas. Rytoj – antroji pianistų konkurso finalo diena ir iškilminga apdovanojimų ceremonija.

 M. K. Čiurlionio vargonininkų konkurso žiuri.<br> M. Mikulėno nuotr.
 M. K. Čiurlionio vargonininkų konkurso žiuri.<br> M. Mikulėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 2:52 PM

Nors pagrindinius nugalėtojus nulems tarptautinė vertinimo komisija, savo favoritus – tiek vargonininkus, tiek pianistus – renka ir publika. Publikos numylėtiniams atiteks 500 eurų vertės prizai.

Iki iškilmingos apdovanojimų ceremonijos liko vos viena diena. Jau šį vakarą fortepijoninės kūrybos gerbėjai rinksis į Lietuvos nacionalinę filharmoniją – čia jaunieji pianistai dalyvaus pirmajame finaliniame koncerte. Kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, kuriam diriguos Modestas Barkauskas, jie atliks žymių užsienio kompozitorių, tokių kaip Roberto Schumanno, Fryderyko Chopino, Ludwigo van Beethoveno ir Johanneso Brahmso, koncertus fortepijonui ir orkestrui.

Žiūrovai balsuoti gali jau dabar ir nuspręsti, kam rytojaus vakarą bus įteikti 500 eurų vertės prizai. Prizo steigėja – kelionių agentūra „Menų turas“.

O kol publika vertins, kas labiausiai nusipelno jos simpatijų, tarptautinė žiuri (vargonininkų konkurso komisijai vadovauja garsus Lenkijos vargonininkas prof. Andrzejus Chorosińkis, o pianistų žiuri – Vokietijos pianistas prof. Rolandas Krügeris) – spręs, ką paskelbti IX tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso nugalėtojais. Laureatams ir diplomantams bus išdalintas 42 000 eurų prizinis fondas.

Balsavimą rasite čia: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.