Dirigentės G. Šlekytės ir fleitos garsenybės E. Pahudo koncertus Japonijoje lydėjo audringos ovacijos

Rugsėjo 22 ir 24 d. dirigentė Giedrė Šlekytė Japonijoje koncertavo su „Yomiuri Nippon“ simfoniniu orkestru ir vienu geriausių pasaulio fleitininkų, Berlyno filharmonijos orkestro fleitų grupės koncertmeisteriu Emmanueliu Pahudu. Į abu koncertus, vykusius Tokijo koncertų salėje „Suntory Hall“ ir Jokohamos „Minato mirai“, bilietai buvo išparduoti.

 G. šlekytė ir E. Pahudas.<br> G. Čepulionytės nuotr.
 G. šlekytė ir E. Pahudas.<br> G. Čepulionytės nuotr.
 G. Šlekytė Japonijoje.<br> G. Čepulionytės nuotr.
 G. Šlekytė Japonijoje.<br> G. Čepulionytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 11:29 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 11:30 AM

Pirmoje dalyje skambėjo Camille'o Saint-Saënso „Odelette“ ir „Romansas“ bei Cécile'o Chaminade'o „Concertino fleitai ir orkestrui D-dur“. Pasak liudininkų,  puikiai derėjo subtilus G. Šlekytės dirigavimas ir nuostabus E. Pahudo muzikalumas bei technika. Antrojoje koncerto dalyje buvo atliktas Béla Bartóko „Koncertas orkestrui“. G. Šlekytės interpretacija imponavo turtinga ritmika ir dinamika, „Yomiuri Nippon“ simfoninis orkestras jautriai reagavo į lietuvės gestus. 

„Labai džiaugiuosi galėdama jau antrą kartą dirbti su šiuo puikiu orkestru. Esu sužavėta abiejų salių akustikos bei tokios šiltos ir pagarbios publikos“, – įspūdžiais dalijosi dirigentė.

G. Šlekytės diriguojami koncertai buvo labai sėkmingi, publika entuziastingai palydėdavo kiekvieną kūrinį, o pabaigoje ilgomis ovacijomis kelis sykius kvietė dirigentę ir fleitininką į sceną.

1962 m. trijų Japonijos žiniasklaidos kompanijų įkurtas „Yomiuri Nippon“ simfoninis orkestras bendradarbiauja su garsiausiais pasaulio batutos meistrais ir solistais. Jo veikla įvertinta įvairiais apdovanojimais, tarp jų -- Japonijos kultūros reikalų departamento Bunkacho premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.