Koncertų-paskaitų serija „720°“ kvies permąstyti atgyvenusias muzikos kūrybos nuostatas

Praeitą savaitę prasidėjo šiuolaikinės eksperimentinės muzikos koncertų-paskaitų ciklas „720°“, Vilniaus bendruomenei pristatysiantis Lietuvoje dar nematytus garsius tarptautinės scenos kūrėjus-atlikėjus, kurie nustebins netikėtais performansais, aukščiausios klasės profesionalumu ir pasidalins savo kūrybiniu procesu ir idėjomis paskaitose.

 A. Wnukas.<br>J. Gałuszka nuotr.
 A. Wnukas.<br>J. Gałuszka nuotr.
 A. La Berge.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 A. La Berge.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 J. Bergmarkas.<br>J. Bauer nuotr.
 J. Bergmarkas.<br>J. Bauer nuotr.
 W. Blazejczykas.<br>A. Wąsik-Płocińskos nuotr.
 W. Blazejczykas.<br>A. Wąsik-Płocińskos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 9:52 AM

„Ciklas siekia kvestionuoti įsisenėjusią atlikėjo ir kompozitoriaus hierarchiją, atskleidžiant pavyzdžius, kai kompozitorius neatsiejamas nuo atlikėjiško proceso, o atlikėjas – nuo kūrybinio. Hierarchinis atlikėjo ir kompozitoriaus skirstymas vis dar gajus tam tikrose lietuviškos muzikinės scenos apraiškose.

Būtent todėl „720°“ rengiami koncertai suteiks galimybę permąstyti šias atgyvenusias nuostatas bei pasisemti įkvėpimo serijos organizacinės komandos atrinktose atlikimo ir kūrybos simbiozės praktikose“, – teigė serijos kuratorius Kristupas Gikas.

Vienas svarbiausių „720°“ tikslų – Vilniaus miesto auditorijai atskleisti tarptautinėje muzikos arenoje ryškų pėdsaką palikusius, tačiau lietuviškai scenai dar nepristatytus atlikėjus-kūrėjus. Ši programa tyrinėja vis dar mažai dėmesio Lietuvoje sulaukiančią praktiką – kūrėjus, derinančius atlikėjišką bei kūrybinę sritis.

Serijos atlikėjai-kūrėjai unikalūs kaip tam tikrų muzikinių apraiškų, nišų pionieriai ir menininkai, pasižymintys autentišku, savitu kūrybiniu braižu. Ši serija ypač aktuali Vilniaus eksperimentinės, elektroninės, improvizacinės muzikos lauko kūrėjams ar mėgėjams.

Serijos metu bus galima išgirsti ne tik atlikėjų-kompozitorių pasirodymus, bet ir susipažinti su jų idėjomis, muzikinėmis praktikomis ir jų įgyvendinimu per diskusijas-paskaitas, kurios persipins su pačiais pasirodymais. Šių diskusijų metu žiūrovai turės galimybę iš labai arti susipažinti su kviestiniais svečiais, jų kūrybiniais metodais ir užduoti visus kylančius klausimus tiek apie pasirodymą, tiek apie atlikėjų-kūrėjų praktikas apskritai.

Serijoje bus pristatomi 4 tarptautinėje scenoje pripažinti menininkai: tai garso skulptūrų menininkas iš Švedijos Johannesas Bergmarkas, Nyderlandų fleitistė Anne La Berge ir du svečiai iš Lenkijos – elektrinės gitaros atlikėjas Wojciechas Blazejczykas ir perkusininkas Aleksanderis Wnukas.

Serijos „720°“ renginiai vyks rugsėjo 30, spalio 1 ir 2 dienomis nuo 19 val. erdvėje „Ideas Block – kompresorinė“. Renginį organizuoja „LENsemble“ (Lietuvos ansamblių tinklas). Bilieto į visus renginius kaina – 10 eurų, studentams – 5 eurai, bilietas į vieną renginį – 5 eurai. Bilietus galite įsigyti renginio vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.