Kamerinės muzikos mozaika – „Duo FluPia“ šventiniuose koncertuose

Dešimt metų. Tai daug ar mažai? Norėdami atsakyti į šį klausimą, galėtume paklausti kamerinio ansamblio „Duo Flupia“ atlikėjų fleitininkės Vilmantės Kaziulytės ir pianistės Kristinos Ivanauskaitės. Tiek metų šios dvi muzikės drauge muzikuodamos brendo ne tik kaip atlikėjos, bet ir kaip moterys, mamos, pedagogės, ieškodamos kelio, kuriuo eidamos galėtų išreikšti savo jaunatviškas svajones ir gyvenimišką patirtį.

„Duo Flupia“ koncertinę programą „Dešimtmečio mozaika“ pristatys Anykščiuose, Druskininkuose, Kaune bei Vilniuje. 
„Duo Flupia“ koncertinę programą „Dešimtmečio mozaika“ pristatys Anykščiuose, Druskininkuose, Kaune bei Vilniuje. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 9:47 AM

Šios sukakties proga ansamblis „Duo Flupia“ paruošė šventinę koncertinę programą „Dešimtmečio mozaika“, ją pristatys Anykščiuose, Druskininkuose, Kaune bei Vilniuje spalio 1–14 dienomis organizuojamų koncertų metu.

„Ši darni muzikinė mozaika, sudaryta iš skirtingų epochų, stilių ir žanrų kūrinių, atlieps įvairaus muzikinio skonio klausytojų norus. Programoje girdėsite Lietuvoje mažai žinomo Josepho Jongeno mistiškąjį ir paslaptingą „Lėtą šokį“, prancūzų dainiaus ir lyrikos meistro Gabrielio Fauré sonatos pirmąją dalį, Philippo Gaubert'o pasakiškus motyvus ir vienos žinomiausių Césaro Francko sonatų A-dur trečiąją ir ketvirtąja dalis.

Skambės mūsų tautos pasididžiavimo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio preliudai, „Duo Flupia“ aranžuoti fleitai ir fortepijonui. Taip pat kviesime panirti į meditatyvines gelmes, pailsinti protus, bei „išjungti mintis“ kartu su dažnai kino filmų garso takeliuose girdimo Arvo Pärto kūriniu „Spiegel im spiegel“ („Veidrodis veidrodyje“).

Franko Martino „Baladė“ ir Myroslavo Skoryk „Melodija“ primins nūdienos aktualijas ir niūrias karo nuotaikas, tačiau koncerto pabaigoje lauks linksmybės „Naktiniame klube 1960“ kartu su tango karaliumi Astoru Piazzolla!“ – koncertų programą apibūdino atlikėjos.

Abi muzikantės studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vilmantė 2015 m. baigė prof. Algirdo Vizgirdos, Kristina 2010 m. – prof. Aleksandros Žvirblytės klases. Atlikėjos dar studijuodamos savo akiratį plėtė dalyvaudamos Lietuvos ir užsienio pedagogų meistriškumo kursuose, tarptautiniuose konkursuose šalyje ir Vakarų Europoje.

Kaziulytė ir K. Ivanauskaitė drauge muzikuoti pradėjo dar 2013 m., o vos po vienerių ansamblinio muzikavimo metų, laimėtų konkursų ir sėkmingų koncertinių programų ruošimo, duetas nusprendė savo koncertinį kelią tiesti kartu.

Jų dosjė puošia ne tik Aleksandros ir Viliaus Kerų įrašyta kompaktinė plokštelė, bet ir 8 Mikalojaus Konstantino Čiurlionio preliudų aranžuotės fleitai ir fortepijonui, 2021 m. išleistos Lietuvos muzikos informacijos centro.

Per dešimt kūrybinių metų ansamblis yra paruošęs tokias programas: „Eliziejaus laukais“, (2014), „Šviesos blyksniai“ (2014), „Muzikos degustacijos“ (2015), „M.K.Čiurlionis mūsų akimis“ (2015), „Stebuklo belaukiant“ (2016), „DuoFluPia“ (2018), „Méditation“, „Tyli naktis“ (2019), „Nuoširdžiai Konstantinui“ (2021).

Jo atliekamos programos skambėjo ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose Vilniuje, Kaune, bet ir Šiauliuose, Panevėžyje, Gelgaudiškyje, Druskininkuose, Anykščiuose, Palangoje. Atlikėjos teigia, kad ypač malonu koncertuoti kamerinėse erdvėse, kur ir turėtų skambėti tokio pobūdžio muzika. Šiuo metu atsiranda vis daugiau galimybių koncertuoti dvaruose, deja, ne visur yra tinkamas instrumentas, fortepijonas.

Spalio 1 d. Anykščiuose, spalio 7 d. Druskininkuose, spalio 12 d. Kaune ir spalio 14 d. Vilniuje kamerinės muzikos mėgėjų laukia labai įvairi „Duo FluPia“ programa pavadinta „Dešimtmečio mozaika“, kurioje skambės V. Kaziulytės ir K. Ivanauskaitės nuoširdžiai, profesionaliai ir jausmingai interpretuojami atlikėjų ir klausytojų pamėgti kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.