Dirigentė Giedrė Šlekytė perima Danielio Barenboimo koncertus Kanadoje

Lapkričio 25–gruodžio 3 d. Berlyno „Staatskapelle“ orkestras kartu su Giedre Šlekyte, Jakubu Hrůša ir Yannicku Nézet-Séguinu koncertuos Kanadoje bei JAV. Danielis Barenboimas suplanuotų gastrolių Kanadoje ir JAV atsisakė dėl sveikatos būklės.

 G. Šlekytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G. Šlekytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros ministerija

Nov 24, 2023, 12:15 PM, atnaujinta Nov 24, 2023, 12:16 PM

Koncertai prasidės lapkričio 25 ir 26 dienomis Toronte dviem debiutais: tarptautiniu mastu pripažinta dirigentė Giedrė Šlekytė pirmą kartą pasirodys Šiaurės Amerikoje, o išparduoti koncertai Koernerio salėje Toronte yra ir pirmieji šio orkestro pasirodymai Kanadoje. Programoje skambės visos keturios Johanneso Brahmso simfonijos.

G. Šlekytė su Berlyno  „Staatskapelle“ orkestru susipažino pernai diriguodama Mozarto kūrinį „Užburtoji fleita“ valstybinėje operoje „Unter den Linden“, o jos simfoninis debiutas įvyko lapkričio 10 d. Boulezo salėje. Čia, be kitų kūrinių, kompozitorei dalyvaujant buvo atliktas ir Ramintos Šerkšnytės kūrinys „De profundis“.

Koncertas pelnė itin didelį publikos ir muzikos kritikų susižavėjimą bei įvertinimą: „Giedrė Šlekytė išsiskiria ypatinga energija, aistra ir ryžtu. Jos simfoninis debiutas su  „Staatskapelle“  yra daugiau negu puikus. Panašu, kad opera yra dirigentės stichija, todėl ir didingus simfoninius kūrinius ji paverčia dramatiškais pasakojimais.“

Koncertais Toronte G. Šlekytė ir Berlyno „Staatskapelle“ verčia naują didele sėkme prasidėjusį jų bendradarbiavimo puslapį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.