Į Klaipėdos koncertų salę grįžta šventinis festivalis „Salve Musica“

Gruodį Klaipėdos koncertų salė (KKS) pasitinka šventinės klasikos festivaliu „Salve Musica“. „Mėgaukis lėtai!“ – tokiu šūkiu šiemet klausytojus kviečiame į laiko patikrintas programas. Šių metų naujiena – KKS duris atvers prieš valandą, naujametę programą – prieš pusantros valandos. Tai anksčiau nei įprastai, tad į renginius kviečiame atvykti neskubant ir pajusti pakilią nuotaiką.

 „Boléro–Extended“.<br>E. Sabaliauskaitės nuotr.
 „Boléro–Extended“.<br>E. Sabaliauskaitės nuotr.
 Scenoje susitiks net trys berniukų chorai.
 Scenoje susitiks net trys berniukų chorai.
 „Muzikuojantis karvutė Sofija“.<br>V. Petriko nuotr.
 „Muzikuojantis karvutė Sofija“.<br>V. Petriko nuotr.
 J. Gringytė.<br>P. M. Mitchello nuotr.
 J. Gringytė.<br>P. M. Mitchello nuotr.
 P. Geniušas.
 P. Geniušas.
 R. Lipinaitytė.<br>D. Matvejevo nuotr.
 R. Lipinaitytė.<br>D. Matvejevo nuotr.
 O. Kolobovaitė.
 O. Kolobovaitė.
 S. Zajančiauskaitė.
 S. Zajančiauskaitė.
 Klaipėdos kamerinis orkestras.<br>V. Dranginio nuotr.
 Klaipėdos kamerinis orkestras.<br>V. Dranginio nuotr.
 J. Andersson.<br>S. Lukoševičiaus nuotr.
 J. Andersson.<br>S. Lukoševičiaus nuotr.
 E. Bavikinas.
 E. Bavikinas.
 E. Valutė.
 E. Valutė.
Daugiau nuotraukų (12)

Klaipėdos koncertų salė

Nov 27, 2023, 11:27 AM

Gruodį lankytojų lauks ir kitos malonios staigmenos.

Programoje – pasaulinio lygio žvaigždės

Žiemos švenčių neatsiejama dalis – Johanno Strausso muzika. Daugelyje šventinių koncertų skambantis žymusis Vienos valsas pasigirs ir KKS scenoje. Be kita ko, operos solistai Ona Kolobovaitė ir Egidijus Bavikinas kartu su VDU kameriniu orkestru, vadovaujamu meno vadovo ir vyr. dirigento Vytauto Lukočiaus, atliks ir fragmentus iš gražiausių operečių.

Operos solistė Justina Gringytė bei pianistas Petras Geniušas dviese pasirodys programoje „Vakaras su prancūzų muzika“. Duetas publikai atliks žinomų prancūzų kompozitorių romantiškus kūrinius. Britų žiniasklaidos gigantai „The Telegraph“ ir „The Times“ J. Gringytę įvertino už tvirtą, aistringai frazuojantį ir puikiai kontroliuojamą balsą.

„Salve Musica“ tradicija

Po itin sėkmingos premjeros 2017 m. bei gastrolių Danijoje ir Didžiojoje Britanijoje į KKS sceną grįš muzikos ir šokio spektaklis „Boléro–Extended“, parengtas Klaipėdos violončelių okteto, bendradarbiaujant su Agnijos Šeiko šokio teatru.

Projekte netikėtai suskamba visų atpažįstamas prancūzų kompozitoriaus Maurice‘o Ravelio kūrinys „Boléro“, kuriam choreografiją sukūrė Palle Granhøj. Jis drauge su šokėjais scenoje sieks atskleisti vyrų ir moterų portretus, tokius, kokie jie yra: gyvus ir sudėtingus.

Senuosius metus užvers iškilmingas Mindaugo Bačkaus vadovaujamo Klaipėdos kamerinio orkestro koncertas „Dvylika metų laikų“. Bendroje programoje su solistėmis smuikininkėmis Justina Zajančauskaite, Rūta Lipinaityte, Eglė Valute ir Julija Andersson skambės žymių kompozitorių Antonio Vivaldi, Ástoro Piazzollos, Maxo Richterio kūriniai.

Koncertai vaikams ir šeimai

Publikos pageidavimu antrajam pastatymui grįžo Geoffroy de Pennart knygos „Sofija muzikuoja“ motyvais sukurtas muzikinis spektaklis „Muzikuojantis karvutė Sofija“. Į garsų kelionę su netikėtumų kupina istorija vaikus pakvies Klaipėdos kamerinis orkestras, dirigentas Egidijus Miknius ir karvutės Sofijos vaidmenį atliksianti aktorė Laima Akstinaitė.

Kalėdiniu laikotarpiu sakralinėse erdvėse ir koncertų salėse skambanti prancūzų kompozitoriaus Camille‘io Saint-Saënso „Kalėdų oratorija“ taip pat nudžiugins uostamiesčio publiką. 200 atlikėjų vienijančiame koncerte pasirodys berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ (meno vadovas Vytautas Miškinis), berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis), Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“ (vadovai Gintarė Jurgilė ir Julius Šidlauskas), berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“ (vadovas Tomas Ambrozaitis) ir Klaipėdos kamerinis orkestras bei vokalo partijas atliksiantys solistai.

Išsami festivalio programa ir bilietai čia – https://www.koncertusale.lt/repertuaras/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.