Maskvos Didįjį teatrą palieka karą Ukrainoje kritikavęs jo vadovas

Maskvos Didįjį teatrą palieka jo vadovas Vladimiras Urinas, kritikavęs Rusijos invaziją į Ukrainą.

V.Urinas.<br>SCANPIX/AFP nuotr
V.Urinas.<br>SCANPIX/AFP nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė (dpa-ELTA)

Dec 1, 2023, 2:07 PM, atnaujinta Dec 1, 2023, 2:08 PM

„Atsisveikinu – šiandien mano paskutinioji darbo diena Didžiajame teatre“, – ištarė 76-erių V. Urinas, remiantis internete paskelbtu vaizdo įrašu iš šventės su teatro kolektyvu. Teatro atstovė agentūrai dpa patvirtino, kad įrašas autentiškas. Ji pareiškė, kad dar penktadienį bus paskelbtas oficialus teatro pareiškimas. V. Urinas pernai pasirašė kultūros kūrėjų pareiškimą prieš karą.

Anot rusų žiniasklaidos V. Uriną gali pakeisti dirigentas Valerijus Gergijevas, kuris yra artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugas. V. Gergijevas praėjus kelioms dienoms po V. Putino invazijos prarado vyriausiojo dirigento Miuncheno filharmonijoje pareigas, nes neatsiribojo nuo karo.

70-metis jau vadovauja Marijos teatrui Sankt Peterburge. Paprašytas pakomentuoti galimą savo paskyrimą į Didžiojo teatro vadovas, jis teigė jau esąs labai užsiėmęs ir neieškąs dar daugiau darbo.

V. Urinas, kuris laikomas puikiu teatro vadovu, 2013 m. stojo prie Didžiojo teatro vairo. Pasak žiniasklaidos, jis pareigas palieka savo noru. Oficialiai priežastis nenurodoma. V. Urino sutartis dar galiojo iki 2027 m.

V. Urinas praėjus dviem dienoms nuo Rusijos invazijos į Ukrainą su kitais kultūros kūrėjais pasirašė raginimą nutraukti karą. Daug teatro menininkų dėl karo ir dėl to įvestų Vakarų sankcijų savo noru nutraukė darbą teatre arba buvo priversti tai padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.