Dainininkė Vilija Matačiūnaitė kviečia į muzikinį mono spektaklį „Žmogaus balsas“

Iš įvairių muzikinių projektų Lietuvos auditorijai žinoma dainų kūrėja ir atlikėja Vilija Matačiūnaitė debiutuoja teatro scenoje. Po ketverių metų, praleistų aktorystės studijose Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), Vilija kviečia į muzikinį spektaklį prancūzų kalba „Žmogaus balsas“ gruodžio 15 d. 19 val. Vilniaus Menų spaustuvėje.

 V. Matačiūnaitė ir A. Kunčiūtė muzikiniame spektaklyje  „Žmogaus balsas“.<br> E. Sabaliauskaitės nuotr.
 V. Matačiūnaitė ir A. Kunčiūtė muzikiniame spektaklyje  „Žmogaus balsas“.<br> E. Sabaliauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 10:49 AM

Spektaklio režisierius – vienas iš V. Matačiūnaitės dėstytojų LMTA, kino ir teatro aktorius Valentinas Masalskis. Pagal prancūzų kompozitoriaus Francio Poulenco mono operą „La voix humaine“ pastatytas spektaklis „Žmogaus balsas“ – devynių paveikslų mozaika, atspindinti vidinę moters kelionę per tragiškas gyvenimo patirtis.

„Mano kuriamas moters personažas – itin koncentruotas ir emociškai paveikus. Iš pirmo žvilgsnio viskas gali atrodyti labai pompastiška, tarsi kokioje meksikietiškoje telenovelėje, kur dramos niekada nesibaigia. Tačiau šis pasakojimas – tai metaforinis sąmonės ir pasąmonės susitikimas. Apie mano kuriamą moterį nebūtina galvoti kaip apie realų žmogų.

Per trumpą spektaklio laiką ji patiria visas akistatas su savo ydomis, nuodėmėmis, skausmu, ego, iliuzijomis. Pripažindama, kur suklydo, kur apgavo pati save, ji svarsto, kaip atitaisyti padarytų klaidų žalą. Tai temos, su kuriomis tapatintis gali kiekvienas“, – apie premjerinį muzikinį spektaklį „Žmogaus balsas“ pasakojo pagrindinio vaidmens atlikėja V. Matačiūnaitė.

Spektaklio muzikinės medžiagos aranžuote rūpinosi kompozitorė Nijolė Sinkevičiūtė, panaudojusi specifinius aktorinio dainavimo, štrichuoto akompanimento bei sceninės ritmikos metodus. N. Sinkevičiūtė nuo pat pradžių žinojo, kad kūrinio libretas nebus verčiamas į lietuvių kalbą – viską Vilijai teks vaidinti ir dainuoti originalo kalba – prancūziškai.

Muzikinis spektaklis prancūzų kalba Lietuvoje? Ką daryti žiūrovams, kurie šios kalbos nemoka? Pasak V. Matačiūnaitės, kalbos barjeras nėra toks didelis – juk kartais ir iš spektaklio lietuvių kalba išeini nieko nesupratęs. Spektaklyje „Žmogaus balsas“ viskas remiasi emocijomis, čia svarbu ne ką, o kaip pasakai. Be to, perprasti pasakojimų siužetą padeda įtaigi muzika, kurią spektaklyje atliks pianistė Adolfina Kunčiūtė.

Muzikinio spektaklio scenografiją kūrė Guostė Ringelytė ir Karolina Klimavičiūtė. Bilietus platina bilietai.lt, daugiau informacijos: www.kjt.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.