Kaune išskirtinius koncertus surengs pasaulinės operos žvaigždės

Kauno miesto simfoninis orkestras šį pavasarį klasikinės muzikos mėgėjams ruošia ypatingą staigmeną – pristatys du projektus su pasaulinėmis operos žvaigždėmis. Vienu geriausių JAV tenorų tituluojamas Stephenas Costello, Ukrainos operos primadona Liudmyla Monastyrska ir iškilus Sakartvelo baritonas George Gagnidze koncertuos su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

 (Iš kairės) S. Costello, L. Monastyrska ir G. Gagnidze.<br> Lrytas.lt koliažas.
 (Iš kairės) S. Costello, L. Monastyrska ir G. Gagnidze.<br> Lrytas.lt koliažas.
 K. Orbelianas ir KMSO.<br> Rengėjų nuotr.
 K. Orbelianas ir KMSO.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-18 13:55

„Tai aukščiausio lygio operos scenos žvaigždės, atliekančios pagrindinius vaidmenis Niujorko „Metropolitan Opera“, Milano „La Scala“ bei kituose elitiniuose pasaulio teatruose. Šių atlikėjų honorarai siekia kelias dešimtis tūkstančių eurų, o bilietai į jų pasirodymus kainuoja ne vieną šimtą.

Tai bus unikali galimybė išgirsti pasaulinės operos grandus Lietuvoje. Ilgametis orkestro bendradarbiavimas su JAV leidybine kompanija „Delos Music“ ir dirigentu Konstantinu Orbelianu leido pasikviesti šias žvaigždes į Kauną“ – pasakojo Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Grįžta „Grammy“ nominantas

Kauno miesto simfoninio orkestro ir amerikiečių tenoro S. Costello draugystė užsimezgė 2018 metais, kai dainininkas Kaune įrašinėjo savo pirmąjį solinį albumą. Bendradarbiavimas tąkart buvo labai sėkmingas – albumas „A te, o cara: Stephen Costello sings bel canto“ buvo nominuotas 2020 metų „Grammy“ muzikos apdovanojimuose geriausio vokalinio albumo kategorijoje.

Po penkerių metų pertraukos savo karjeros olimpą pasiekęs solistas grįžta į Kauną ir balandžio 5 d. koncertuos Kauno filharmonijoje.

S. Costello 2007 metais debiutavo Niujorko „Metropolitan Opera“ sezono atidarymo koncerte. Po dvejų metų, laimėjęs prestižinį Richardo Tuckerio apdovanojimą, atlikėjas įsitvirtino geriausių pasaulio tenorų sąraše ir yra nuolat kviečiamas koncertuoti garsiausiose scenose. S. Costello žavi gerbėjus šiltu, skaidriu ir galingu balsu, paklūstančiu jam pačiuose įvairiausiuose vaidmenyse – nuo romantinių herojų iki dramatiškų personažų.

Atlikėjas garsėja ir puikiais aktoriniais įgūdžiais. Dėl išraiškingumo ir sceninės aistros S. Costello pasirodymai dažnai sulaukia tiek kritikų, tiek publikos euforijos.

Kartu su S. Costello Kauno filharmonijos scenoje pasirodys jaunosios kartos lietuvių solistė, sopranas Gabrielė Bukinė. Auksiniam scenos kryžiui nominuota ir „Fortūnos“ statulėle apdovanota atlikėja 2023 m. tapo absoliučia tarptautinio Klaudios Taev (Estija) jaunųjų operos dainininkų konkurso nugalėtoja – pelnė pirmąją vietą ir publikos simpatijų prizą.

G. Bukinė nuo 2020 metų yra Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2023 m. debiutavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Populiariausia operos Olimpe

Gegužės 10-ąją Kauno miesto simfoninis orkestras pavasario sezoną užbaigs ypatingų svečių pasirodymu: su orkestru dainuos vienas populiariausių pasaulio sopranų ukrainietė Liudmyla Monastyrska ir impozantiško stoto ir balso Sakartvelo baritonas George Gagnidze.

L. Monastyrskajos pasirodymų grafikas perpildytas, bet vertindama Lietuvos žmonių paramą Ukrainai atlikėja sutiko atvykti šiam išskirtiniam koncertui.

Tai viena ryškiausių šių dienų pasaulinės operos scenos solisčių, Ukrainos nacionalinės operos primadona, išskirtinio grožio ir tembro lyrinio-dramatinio soprano savininkė. Užsienio kritikai ją vadina „niuansų ir pianissimo karaliene“ bei Maria Callas ir Montserrat Caballé tradicijų tęsėja.

Solistės tarptautinį pripažinimą liudija daugybė pagrindinių vaidmenų prestižiškiausiuose pasaulio teatruose, tarp jų – „La Scala“, „Royal Covent Garden“, „Metropolitan Opera“, Vienos nacionalinėje operoje.

Dramatinis sakartvelų baritonas sensacingai debiutavo Niujorko „Metropolitan Opera“ Rigoleto vaidmeniu ir nuo tada čia pasirodė daugiau kaip 130 spektaklių, įkūnydamas Makbetą, Amonasrą („Aida“), Skarpiją („Toska“), Toniją („Pajacai“), Alfijų („Kaimietiška garbė“) ir kitus personažus.

G. Gagnidze reguliariai kviečiamas į prestižiškiausių pasaulio operų pastatymus. Išraiškingas, skambus jo baritonas įsimena ilgam.

Koncertas „Pasaulinė operos žvaigždė Stephen Costello ir Kauno miesto simfoninis orkestras“ vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje balandžio 5 d., penktadienį, 18 val.

Kauno miesto simfoninio orkestro sezono uždarymo koncertas su Ukrainos operos primadona Liudmyla Monastyrska ir Sakartvelo baritonu George Gagnidze vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje gegužės 10 d., penktadienį, 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.