LMTA simfoninis orkestras koncertuos Plungėje ir Vilniuje su dirigentu iš Taivano

Antrasis seniausias iš dabar gyvuojančių Lietuvos simfoninių orkestrų mūsų šalyje – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) simfoninis orkestras – jau šią savaitę, ketvirtadienį ir penktadienį, koncertuos Plungėje ir Vilniuje. Jam diriguos svečias iš Taivano – tarptautinio Eduardo Mata’os dirigentų konkurso ir Padėkos apdovanojimo, kurį įteikė Austrijos Vyriausybė, laureatas Ching-Ming Lu.

  Ching-Ming Lu.<br> Rengėjų nuotr.
  Ching-Ming Lu.<br> Rengėjų nuotr.
  Ching-Ming Lu.<br> Rengėjų nuotr.
  Ching-Ming Lu.<br> Rengėjų nuotr.
 LMTA simfoninis orkestras.<br> Rengėjų nuotr.
 LMTA simfoninis orkestras.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 2:05 PM

2003–2006 m. jis studijavo Lietuvos muzikos akademijoje, profesoriaus Juozo Domarko klasėje ir Sibeliaus akademijoje Suomijoje.

Austrijos švietimo, meno ir kultūros ministerija praėjusiais metais įteikė Ching-Ming Lu Padėkos apdovanojimą už jo muzikinius laimėjimus. Orkestrų, su kuriais dirba šis dirigentas, sąrašas įspūdingas – jame rasime Vienos radijo simfoninį, Budapešto festivalio, Slovakijos filharmonijos, Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrus ir kitus.

Ching-Ming Lu koncertuoja Europoje, Azijoje, Amerikoje ir Afrikoje, jo koncertai buvo transliuojami Austrijoje, Prancūzijoje, Meksikoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Taivane.

Kartu su simfoniniu orkestru solo gros Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai, tarptautinių konkursų laureatai: prof. Rūtos Lipinaitytės smuiko klasės studentas Lukas Pronskus, prof. Petro Radzevičiaus alto klasės studentė Birutė Ilčiukaitė, lekt. Antano Taločkos klarneto klasės studentė Morta Jurkėnaitė ir lekt. Sigito Gailiaus mušamųjų instrumentų klasės studentas Jose Vicente Fusco (marimba).

Renginiuose skambės Maxo Brucho Koncertas klarnetui, altui ir orkestrui, Emmanuelio Séjourné Koncertas marimbai ir styginių orkestrui, Ástoro Piazzolla’os „Inverno“ („Žiema“) ir „Verano“ („Vasara“) iš „Metų laikai Buenos Airėse“ smuikui ir styginiams instrumentams, taip pat Antoníno Dvořáko simfonija Nr. 9 „Iš Naujojo pasaulio“.

LMTA simfoninis orkestras įsteigtas 1953 metais. Skirtingais laikotarpiais su šiuo jaunimo kolektyvu dirbo ir jį ugdė Lietuvos batutos meistrai ir atlikėjai Abelis Klenickis, Jurgis Fledžinskas, Juozas Domarkas, Gintaras Rinkevičius, Laurynas Vakaris Lopas, Robertas Šervenikas. Nuo 2013 m. orkestrui vadovauja dirigentas prof. Martynas Staškus.

LMTA simfoninį orkestrą sudaro Styginių bei Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedrų studentai, kurie kasmet pavasarį ir rudenį susiburia kartu muzikuoti ir parengia naujas programas. Tuo metu LMTA erdvės prisipildo orkestro garsų, sienas drebina didingas repetuojančio kolektyvo skambesys. Dirbti su orkestru neretai kviečiami ir kviestiniai dirigentai.

Koncertai vyks balandžio 11 d., ketvirtadienį, 18 val. Plungės Kunigaikščio Mykolo Oginskio rūmų Žirgyno salėje (Parko g. 5, Plungė) ir balandžio 12 d., penktadienį, 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 42, Vilnius). Renginiai nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste