Labiausiai prasiskolinę Seimo nariai - Arūnas ir Inga Valinskai (video)

Paviešinus politikų deklaracijas ima aiškėti labiausiai prasiskolinę Seimo nariai. Paskolų rekordininkai - Seimo pirmininko Arūno Valinsko šeima. Daugiau nei du milijonus litų iš banko pernai pasiskolinę Valinskai slepia, iš kur gauna pinigų paskolai dengti. Mat atlyginimo, gaunamo iš Seimo, nepakaktų nė pusei įmokos.

Iš kokių pajamų Arūnas ir Inga Valinskai moka skolas - mįslė.<br>P.Lileikis
Iš kokių pajamų Arūnas ir Inga Valinskai moka skolas - mįslė.<br>P.Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

Ilma Silkauskaitė

Jun 19, 2009, 7:11 AM, atnaujinta Apr 8, 2018, 8:16 PM

Žiūrėkite reportažą.

Seimo pirmininkas ne kartą yra užsiminęs, kad atlyginimo ima tik 800 litų, o gyvena iš žmonos algos. Iš ko moka paskolą – belieka spėlioti.

Parlamentarės Ingridos Valinskienės atlyginimas neatskaičius mokesčių yra kiek daugiau nei 8000 litų. Šeima augina du vaikus, kurių vienas gyvena užsienyje. Spėjama, kad šeimos gyvenamojo namo išlaikymas kas mėnesį kainuoja apie 2 tūkstančius.

Bankininkai skaičiuoja, kad beveik 2,5 milijono dydžio paskola paimta litais šiandien, tarkime 20 metų, porai kas mėnesį atsieitų 23 tūkstančius litų. Jei paskola būtų paima eurais, mėnesio įmoka bankui siektų apie 14 tūkstančių litų. Taigi parlamentarės algos šeimos mėnesio išlaidoms padengti niekaip neužtektų.

Iš kokių pinigų gyvena ir moka milijoninę paskolą, nei Valinskas, nei jo žmona atskleisti nelinkę.

„Matau, kad vasara, temų badas, sensacijų ieško... Turiu nuvilti - nieko gero nesurasit. Taip kad pateikit klausimus raštu, mielai atsakysim“, - sakė Seimo koridoriuose pakalbintas A.Valinskas.

Panašiai atkirto ir jo žmona Inga: „Apie šituos klausimus prašau raštu man pateikinėti, aš skubu į posėdį . Tai aš raštu aš ir atsakysiu“.

Pagal vyriausiai tarnybinės etikos komisijai pateiktas ataskaitas daugiau nei milijoną litų iš banko skolinosi ir Seimo narys Vytautas Galvonas. Trečiasis paskolų rekordininkų sąraše – Artūras Zuokas. Jo ataskaitoje nurodyta, kad pernai vasarį paimta 990 tūkstančių litų paskola. Beveik milijoną litų pernai vasarą iš banko nurodė gavęs ir Jonas Ramonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?