Lazdijų rajone neliko dar dviejų pagrindinių mokyklų

Lazdijų rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį priėmė sprendimą, kad rajone neliktų dar dviejų pagrindinių ugdymo įstaigų. Buvusi Verstaminų pagrindinė mokykla po reorganizacijos tapo Šventežerio vidurinės mokyklos skyriumi, o buvusi Krikštonių pagrindinė mokykla – Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos skyriumi.

Buvusi Verstaminų pagrindinė mokykla po reorganizacijos tapo Šventežerio vidurinės mokyklos skyriumi.<br>V.Danauskienė
Buvusi Verstaminų pagrindinė mokykla po reorganizacijos tapo Šventežerio vidurinės mokyklos skyriumi.<br>V.Danauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

Jul 30, 2009, 4:54 PM, atnaujinta Apr 8, 2018, 10:30 AM

Verstaminuose rugsėjį į mokyklą ateis 58 vaikai, Krikštonyse – 56 moksleiviai. Mažas moksleivių skaičius ir buvo priežastis šių ugdymo įstaigų reorganizacijai.

Lazdijų rajono savivaldybė ugdymo įstaigų pertvarkos, likvidavimo ir reorganizacijos planą vykdo nuo 2005 metų ir numačiusi baigti 2012 metais.

Didžiausias mokyklų uždarymo sujudimas vyko 2005-2007 metais. Po jų iš buvusių 15 pradinių mokyklų Lazdijų rajone liko 2, iš 10 pagrindinių – 6, iš 6 vidurinių – trys, įsteigtos dvi gimnazijos.

Konservatorių, valstiečių liaudininkų ir liberalcentristų valdomos dabartinės Lazdijų rajono savivaldybės darbą opozicijoje esantys socialdemokratai vadina rajono genocidu.

Valdančiosios koalicijos lyderis konservatorius Lazdijų rajono meras Artūras Margelis atkerta, kad didysis mokyklų uždarymas vyko praėjusią kadenciją, kai Lazdijų rajonui vadovavo socialdemokratas meras Romas Apanavičius. Tuomet dabar opozicijoje esantys socialdemokratai Lazdijų rajoną valdė kartu su konservatoriais ir liberalcentristais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?