Kauno „Nemuno“ mokykloje neliks vienuoliktų klasių

Nors Kauno miesto tarybą buvo pasiekęs „Nemuno“ vidurinės mokyklos bendruomenės prašymas leisti mokyklai komplektuoti vienuoliktąsias klases, dauguma Kauno politikų į prašymą neatsižvelgė.

Išlikti vidurinėmis norinčioms mokykloms būtina turėti po dvi vienuoliktąsias klases, kuriose privalomai mokytųsi ne mažiau kaip 50 mokinių.<br>V.Ščiavinskas
Išlikti vidurinėmis norinčioms mokykloms būtina turėti po dvi vienuoliktąsias klases, kuriose privalomai mokytųsi ne mažiau kaip 50 mokinių.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2010, 8:07 AM, atnaujinta Apr 5, 2018, 12:55 AM

Tiesa, dar iki tarybos posėdžio palankią „Nemuno“ mokyklai nuomonę buvo išreiškęs Biudžeto ir finansų komitetas, vadovaujamas konservatorės Editos Gudišauskienės. Komitetas patikėjo mokyklos vadovės pažadu iki liepos surinkti 50 mokinių, pageidaujančių mokytis vienuoliktoje klasėje.

„Mes jau priėmėme sprendimą dėl Kauno mokyklų pertvarkos proceso, kuriame buvo numatyti tolesni žingsniai dėl klasių komplektų skaičiaus, todėl negalime patys sau prieštarauti ir leisti „Nemuno“ vidurinei mokyklai formuoti vienuoliktas klases“, - sakė posėdyje kito komiteto vadovė, taip pat konservatorė Ona Nijolė Rudgalvienė. Jai pritarė tos pačios partijos narė Irena Gerčienė, teigdama, jog visoms mokykloms galioja vienodos taisyklės, todėl išskirtinių sąlygų negalima suteikti išimties tvarka.

Tokie argumentai nulėmė balsavimo dėl „Nemuno“ mokyklos ateities rezultatus. Todėl „Nemuno“ vidurinė, kaip ir Eigulių, Kazio Griniaus, Aleksandro Stulginskio, Vilijampolės, Vinco Kudirkos, Rokų vidurinės mokyklos 2010-2011 mokslo metais bus jau tik dešimtmetės - t.y. pagrindinės. Kauno miesto savivaldybės tarybos priimtu sprendimu patvirtintas priešmokyklinio ugdymo grupių ir klasių komplektų skaičių savivaldybės biudžetinėse bendrojo lavinimo mokyklose 2010-2011 mokslo metais.

Išlikti vidurinėmis norinčioms mokykloms būtina turėti po dvi vienuoliktąsias klases, kuriose privalomai mokytųsi ne mažiau kaip 50 mokinių. Situacija Kauno miesto, kuriame per keletą pastarųjų metų gyventojų sumažėjo 56 tūkstančiais, švietimo įstaigose yra sudėtinga - klasės nepaliauja tuštėti.

Kaip teigia Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas dr. Antanas Bagdonas, per pastaruosius trejus metus mokinių skaičius Kauno miesto mokyklose sumažėjo apie 7500 (tiek jų pakaktų septynioms didelėms mokykloms). Nuo 2005 m. Kaune vykdoma mokyklų tinklo optimizacija. Įstatymais ir kitais teisės aktais nustatyta tvarka keičiama bendrojo lavinimo mokyklų struktūra.

„Vienuoliktoms klasėms sukomplektuoti mokykla privalo surinkti ne mažiau kaip 50 mokinių. Tai ne mūsų nustatytas normatyvas. Mes negalime prieštarauti Vyriausybės nutarimui, turime būti vienodai lygūs ir teisingi visiems“, - teigė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas A.Bagdonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.