Monake atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

Lietuvos konsulato Monake, vadovaujamo garbės konsulo Alaino Michelio, oficialaus atidarymo ceremonijoje Lietuvos ambasadorė Monakui Jolanta Balčiūnienė teigė, kad šis žingsnis yra svarbus balandį užmegztų Lietuvos ir Monako diplomatinių ryšių tęsinys.

Pasak J.Balčiūnienės, Lietuva didžiuojasi turėdama tokį partnerį.<br>URM nuotr.
Pasak J.Balčiūnienės, Lietuva didžiuojasi turėdama tokį partnerį.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2011-07-08 15:04, atnaujinta 2018-03-29 17:54

Paryžiuje reziduojanti Lietuvos ambasadorė padėkojo garbės konsului už darbą Lietuvos labui bei palinkėjo, kad ateityje dvišaliai ryšiai politikos, ekonomikos ir kultūros srityse tik stiprėtų.

J. Balčiūnienė pažymėjo, kad nors diplomatinių ryšių su Monaku sutartis pasirašyta vos prieš kelis mėnesius, dvišaliai santykiai tarp dviejų valstybių užsimezgė gerokai anksčiau - Lietuvai tik atgavus nepriklausomybę. Pirmasis žingsnis buvo 1992 m. įvykęs tuometinio Lietuvos vadovo Vytauto Landsbergio vadovaujamos delegacijos susitikimas su Monako princu Rainieriu III.

Taip pat buvo pažymėta, kad Monakas, nepaisant jo teritorijos dydžio, yra aktyvus Jungtinių Tautų, Europos saugumo ir bendradarbiavimo bei Tarptautinės Frankofonijos organizacijų narys, šiuo metu aktyviai prisidedantis prie ekologinių projektų finansavimo.

Pasak J. Balčiūnienės, Lietuva didžiuojasi turėdama tokį partnerį.

Ambasadorė Lietuvos Prezidentės vardu pasveikino Monako princą Albertą II ir jo žmoną vestuvių proga bei palinkėjo karališkajai porai laimingo šeiminio gyvenimo.

Iškilmingoje Garbės konsulato atidarymo ceremonijoje dalyvavo Lietuvos garbės konsulai Prancūzijoje ir Šveicarijoje, Monako valstybės sekretorius, Monako princo kabineto vadovas, Prancūzijos ir Italijos ambasadoriai, kiti svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.