Europos Žmogaus Teisių Teismui Lietuvą apskundė palestinietis, tikintis, kad buvo kalinamas slaptame kalėjime

Palestinietis Abu Zubaydah, vadinamas

Lietuvoje 2009 metų pabaigoje per parlamentinį tyrimą buvo identifikuoti du objektai Vilniuje ir šalia sostinės, kur esą galėjo būtų įrengtos patalpos sulaikytiesiems laikyti.<br>M. Kulbis
Lietuvoje 2009 metų pabaigoje per parlamentinį tyrimą buvo identifikuoti du objektai Vilniuje ir šalia sostinės, kur esą galėjo būtų įrengtos patalpos sulaikytiesiems laikyti.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2011, 9:53 AM, atnaujinta Mar 27, 2018, 11:30 AM

Gvantanamo bazėje kalintis palestinietis reikalauja būti pripažintas kankinimų bei slapto kalinimo Lietuvoje auka.

Žmogaus teisių stebėjimo instituto išplatintame pranešime teigiama, kad vyras taip pat siekia tyrimo dėl CŽV kalėjimo atnaujinimo ir pats nori jame dalyvauti.

Lietuvą palestiniečio vardu EŽTT apskundė žmogaus teisių gynimo organizacija „Interights“ bei Abu Zubaydah atstovaujantys amerikiečiai advokatai.

Anot organizacijos, Europos Žmogaus Teisių Teismui ketinama pateikti naujų įrodymų, kurie turėtų patvirtinti, kad Lietuvoje veikė CŽV kalėjimas, o palestinietis jame buvo kalinamas.

Lietuvoje 2009 metų pabaigoje per parlamentinį tyrimą buvo identifikuoti du objektai Vilniuje ir šalia sostinės, kur esą galėjo būtų įrengtos patalpos sulaikytiesiems laikyti. Tyrimo metu taip pat nustatyti du su CŽV siejami skrydžiai į Vilnių ir trys į Palangą, vykę 2003-2006 metais, tačiau neatsakyta į klausimą, ar į Lietuvą buvo atskraidinti įtariamieji terorizmu.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos yra paskelbę duomenis apie dar vieną skrydį į Vilnių iš Maroko 2005 metais. Žmogaus teisių gynėjai daro prielaidą, kad iš Maroko į Vilnių galėjo būti atgabentas palestinietis Abu Zubaydah, šiuo metu esantis Gvantanamo kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.