Vilniuje rasta negyva Lietuvos nacionalinio dramos teatro vadovo žmona

Savo namuose Vilniuje, Pamėnkalnio gatvėje, rasta negyva garsi Lietuvos scenografė Jūratė Paulėkaitė. 49 metų moters kūnas be gyvybės ženklų aptiktas apie 10 val. 30 min. Žinia apie menininkės mirtį sukrėtė jos vyrą Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinį direktorių Martyną Budraitį ir kitus artimuosius, draugus ir J.Paulėkaitę pažinojusius žmones. Manoma, jog moteris nusižudė.

R.Paulėkaitė už savo kūrybą buvo pelniusi daug apdovanojimų, tarp kurių - 2004 metais gauta Nacionalinė kultūros ir meno premija.<br>R.Jurgaitis
R.Paulėkaitė už savo kūrybą buvo pelniusi daug apdovanojimų, tarp kurių - 2004 metais gauta Nacionalinė kultūros ir meno premija.<br>R.Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2011, 7:51 AM, atnaujinta Mar 27, 2018, 6:55 AM

Garsaus aktoriaus ir diplotamo Juozo Budraičio marti J.Paulėkaitė buvo talentinga scenografė. Ji sukūrė scenografiją daugiau negu pusšimčiui spektaklių.

Menininkės talentas išryškėjo labai anksti. Būdama 25 metų J.Paulėkaitė apdovanota Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premija už scenografiją Sauliaus Šaltenio pjesei „Duokiškis“.

Už darbą Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „Persona“ J.Paulėkaitė 1994 metais gavo „Kristoforo prizą“.

Už scenografiją Oskaro Koršunovo spektakliui „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ 2003 metais menininkei įteiktas „Auksinis scenos kryžius“. 

O po metų J.Paulėkaitė pelnė Nacionalinę kultūros ir meno premiją už „įspūdingą, teatro meno autoritetą keliančią moderniųjų spektaklių scenografiją“.

Vienas iš paskutiniųjų J.Paulėkaitės darbų buvo scenografija Jono Vaitkaus spektakliui "Visuomenės priešas" pagal H.Ibseno dramą.

„Visuomenės priešas" yra aštuoniasdešimt pirmasis spektaklis režisieriaus biografijoje.

Žinia apie bendradarbės mirtį sukrėtė ir J.Vaitkų, ir spektaklio aktorius. Pagrindinį Tomo Stokmano vaidmenį spektaklyje kūrė aktorius Dainius Gavenonis. Spektaklyje taip pat vaidina Viktorija Kuodytė, Dalia Michelevičiūtė, Gabrielė Malinauskaitė, Eglė Prakaitaitė, Marcelė Zikaraitė, Dainius Jankauskas, Julius Paškevičius, Vytautas Anužis, Juozas Budraitis, Vytautas Rumšas, Tadas Montrimas, Arūnas Sakalauskas, Paulius Tamolė, Edgar Bechter, Martynas Nedzinskas, Remigijus Bučius, Rimantas Bagdzevičius, Darius Meškauskas ir kiti - iš viso šešios dešimtys aktorių, tarp kurių - ir patyrę scenos meistrai, ir ką tik Lietuvos teatro ir muzikos akademiją baigę jaunieji aktoriai, ir kūrybiniai bei techniniai teatro darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.