A. Zuokas ragina Lietuvos savivaldybes investuoti į „AirLituanica“

Vilniaus vadovas Artūras Zuokas ragina Lietuvos

A. Zuoko idėjai kitų savivaldybių merai ir pritarė, ir kritikavo.<br>J. Stacevičius
A. Zuoko idėjai kitų savivaldybių merai ir pritarė, ir kritikavo.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-06-28 22:10, atnaujinta 2018-03-18 15:27

Savivaldybėms siūloma įsigyti bent po vieną akciją, kurios vertė siekia 25 tūkst. eurų. Toks pasiūlymas pateiktas Kauno, Klaipėdos, Kauno ir Trakų rajonų, Palangos ir Druskininkų miestų merams.

Tačiau Druskininkų meras Ričardas Malinauskas tvirtino, jog tokia investicija savivaldybei būtų per didelė prabanga. „Aš nenoriu nieko daug ir skambiai pasakyti, aš tik noriu pasakyti, ką gali savivaldybė, tokia kaip Druskininkų, kalbėti apie oro vežėjus, kur sumos siekia šimtus milijonų. Mes einame nemokamų atostogų nuo mero iki savivaldybės valytojos tam, kad subalansuotume biudžetą. Mums tikrai ne pagal kišenę ir ne pagal mūsų galimybes. O simbolinė akcija, ką jį išspręs?“, - sakė kurorto meras R. Malinauskas.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas taip pat teigė, jog savivaldybė tikriausiai nedalyvaus „AirLituanica“ projekte. „Kol kas negalėčiau atsakyti, bet panašu, kad mes nedalyvausime tame projekte“, - sakė jis.

Tuo metu Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė sveikinantis A. Zuoko iniciatyvą, tačiau santūriai įvertino Kauno galimybes investuoti į „AirLituanica“. „Idėja gal ir graži, sveikintina. Kitas dalykas, mums, kaip miesto savivaldybei, kur šalia yra tarptautinis oro uostas, ne tas pat, kokiomis veiklos sąlygomis veiks ta kompanija, kokia jos bus strategija ir vystymasis. Svarbu, kur plėtos veiklą pati kompanija, jeigu ji taps kūnu - ar tik Vilniuje, ar ir Kaune. Kol kas tokių atsakymų nėra. Mums reikia gerai analizuoti aplinkybes, nes savivaldybės nėra kažkokie verslo subjektai ar pelno siekiantys objektai, jos turi užtikrinti viešąjį interesą. (...) Manau, kad savivaldybės indėlis gali būti ne daugiau kaip simbolinis“, - sakė A. Kupčinskas.

Vilniaus savivaldybė tikisi, kad „AirLituanica“ skrydžius pradės kitų metų pavasarį.

Skelbiama, kad Vilnius turės 34 proc. įmonės akcijų, 17 proc. planuojama išplatinti Lietuvoje registruotoms įmonėms, savivaldybėms ar privatiems asmenims, o 49 proc. akcijų bus pasiūlyta kol kas neįvardijamam strateginiam investuotojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.