G. Steponavičius: „Studentų psichikos sveikata suabejojusio VU profesoriaus elgesys kenkia aukštojo mokslo reputacijai“

Švietimo ir mokslo ministras

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-06-29 16:07, atnaujinta 2018-03-18 14:52

VU magistro studijų absolventai jiems išduotuose diplomuose rado korektūros klaidų ir jas paviešino. Tuo metu A. Miškinis, kuris yra VU Ekonomikos fakulteto magistro studijų ir fakulteto plėtros reikalų prodekanas, komentuodamas situaciją suabejojo dėl korektūros klaidos nepatenkintų studentų psichine sveikata.

„Universitetui vietoje to, kad pripažintų ir taisytų kad ir elementarias korektūros klaidas moralizuoti jauniems žmonėms nei garbės nedaro, nei solidžiai atrodo. (...) Aš manau, kad turi reaguoti ir fakulteto vadovas ir atitinkamai viso universiteto vadovas. Tai, mano supratimu, yra tikrai kenkiantis ne tik vieno universiteto, bet ir viso aukštojo mokslo reputacijai elgesys“, - BNS sakė G. Steponavičius paprašytas pakomentuoti profesoriaus pasisakymus.

„Aš manau, geriausias patvirtinimas, kad, jei nėra suprantama, kad studentai yra lygiaverčiai viso studijų proceso, įskaitant ir jo pabaigimą, dalyviai, tai, vadinasi, šitam universitetui dar ilgas kelias su visomis pertvarkomis, kuriose jie neskubėjo būti aktyvūs dalyviai“, - sakė ministras.

VU Ekonomikos fakulteto dekanė, kuri taip pat yra ir VU Senato komisijos narė, Birutė Galinienė BNS teigė taip pat kritiškai vertinanti kolegos profesoriaus viešą komentarą, kuriame reiškiamos abejonės žmonių psichine sveikata.

„Manau, kad šitaip tikrai nederėtų kalbėti“, - sakė B.Galinienė.

Paklausta, ar profesoriaus pasisakymai gali būti vertinami etikos požiūriu atitinkamų VU institucijų, B.Galinienė neatmetė tokios galimybės, jei kas nors inicijuotų tokius svarstymus.

Su pačiu profesorium A.Miškiniu BNS penktadienį susisiekti nepavyko.

Kaip rašo portalas delfi.lt, VU Ekonomikos fakulteto taikomosios makroekonomikos magistro studijų absolventė Agnė su klaidomis atspausdintą diplomą įvertino kaip visišką aplaidumą.

„Tai vertinu kaip visišką aplaidumą. Kai mes rašome savo darbus, prie kiekvienos eilutės, tarpo ir raidės kabinėjamasi, o jie sugeba atspausdinti oficialų dokumentą, kurį mes turėsime visą gyvenimą rodyti savo darbdaviams su tokiomis grubiomis klaidomis“, - portalas cituoja magistro diplomą gavusią Agnę.

Pasak jos, galima būtų suprasti, jei raidė būtų netyčia praleista viename žodyje. „Tačiau kai viename sakinyje keturios klaidos, tai labai bado akis. Ir tas diplomas atrodo kaip rūsyje parašytas“, - cituojama magistro studijų absolventė.

Rašoma jog, studentai ruošiasi važiuoti į universitetą ir reikalauti pakeisti diplomų priedėlius.

A.Miškinis komentuodamas situaciją paklausė, ar „tikrai reikia ant visos Lietuvos skandalą kelti?“.

„Kai nėra kitokių skandalų, bent tokį sukelti. Dėl vienos raidės aš tikrai skandalo nekelčiau. Mane tiesiog juokas ima, kokia prasta žmonių psichinė sveikata. Jeigu dėl vienos raidės skandalą kelia, tai jau tikrai žmogus nesveikas. Reikėtų daktarų paklausti, jie gal kitaip pasakytų, man taip atrodo“, - cituojamas profesorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas